Zakopalova lesz Timi ellenfele Hobartban

Zakopalova lesz Timi ellenfele Hobartban

2013-01-04 – Péntekre véglegessé vált a főtáblások listája a 235 000 dollár összdíjazású hobarti versenyre, legalábbis azoké, akik biztosan pályára léphetnek a 32-es elitmezőnyben.

A sorsolás alapján pedig az is kiderült, hogy a sencseni döntős Klara Zakopalova lesz Babos Tímea ellenfele az 1. fordulóban.

 

Timi jelenleg a 67. a világranglistán, így sokáig a várakozók között szerepelt, de végül néhány visszalépést követően bekerült a legjobbak közé. 25-en alanyi jogon, három ausztrál játékos pedig szabadkártyával szerepelhet a főtáblán. A selejtező pénteken kezdődött el, a főverseny pedig vasárnap rajtol az ausztráliai tornán.

 

Már a hongkongi reptéren vagyunk. Autóval jöttünk Sencsenből, hosszú út vár meg ránk.  9 óra Melbourne es onnan még 1.5 Hobart, 3 orával ott még előrébb járnak. Ma délelőtt még edzettünk, de újra nagyon hideg volt, alig 7 fok. Holnap már melegünk lesz, ma Hobartban 39 fok volt. Már korábban át akartunk repülni, de az ünnepek miatti zűrzavarban lehetetlen volt. Két napig zárva voltak az irodák és szabad helyek sem voltak. Kicsit izgi volt, mert Timi sokáig, a kvali aláírás előtt 5 órával még a kvalin volt. Arra semmiképp nem értünk volna oda, így csak párost tudott volna játszani. Arra is mentünk volna, de így jobb. Kicsit rövid lesz az átállás, de ez van. Kell a meccs az Open előtt. Jól mentek az edzések, de ez nem újdonság mostanság. Bízunk a jó meccsekben! Többször visszanéztük a sencseni  meccset és átbeszéltük” – írta Csaba pénteken.

 

A világranglista 28. helyén álló Klara Zakopalova (30 éves) 1999 óta szerepel a profik között, egyesben 11 alkalommal került WTA-verseny döntőjébe, 2 alkalommal (2005: ’s-Hertogenbosch, Portoroz) nyert is. Párosban 1 tornagyőzelemnek örülhetett. 2006. március 6-án 27. volt a világranglistán, ez eddigi legjobbja, ezt a jövő héten biztosan megdönti.

 

A rutinos cseh teniszező 2010-ben Wimbledonban, 2012-ben pedig a Roland Garroson jutott a döntőbe.

 

Zakopalova a sencseni versenyen sorrendben Andrea Hlavackovát (6:1, 6:1), Elina Szvitolinát (6:4, 6:3), Marion Bartolit (6:3, 6:2), majd Monica Niculescut (6:1, 6:3) győzte le. A szombati döntőben Na Li lesz az ellenfele.