WTA-világranglista: jelentős javulás egyesben

WTA-világranglista: jelentős javulás egyesben

2015-08-24 – A WTA legfrissebb viláranglistáján is látható jele van annak, hogy Timi remek győzelmeket aratott egyesben a 2 701 240 dollár összdíjazású Western & Southern Openen!

A mezőny erőssége miatt a 22 éves magyar játékos a selejtezőben kezdte meg szereplését Cincinnatiben. Az első fordulóban a kvaliban a 17. helyen kiemelt Heather Watsont győzte le fordulatos mérkőzésen, majd a főtáblára kerülésért Aliakszandra Szasznovicsot múlta felül két szoros szettben.

 

Az elitmezőnyben pedig jött a legnagyobb bravúr! Timi óriási szívvel küzdött a 2011-ben egyesben US Open-bajnok Samantha Stosur ellen és parádés diadalt aratott. A második fordulóban aztán a 7. helyen kiemelt Karolina Pliskova búcsúztatta, izgalmas és szoros mérkőzésen a magyar játékost.

 

Timi a remek győzelmeknek köszönhetően 10 helyet lépett előre a hagyományos világranglistán, így egy héttel a US Open rajtja előtt a 73. A 2015-ös világbajnoki pontversenyben Timi 18 (!!!) pozíciót javult, szintén a 73. helyen áll.

 

Párosban ezúttal a negyeddöntőig jutott a magyar játékos és Kristina Mladenovic. Timi és társa tavaly finalista volt Cincinnatiben, így a kiesett pontok miatt a magyar játékos egy hellyel hátrébb került a hagyományos rangsorban.

 

A világbajnoki pontversenyben továbbra is 4. helyen Timi és Kristina Mladenovic, előnye jelentősnek mondható a 9. pozícióban lévő kettőssel szemben. A szingapúri vb-n az idei pontverseny nyolc legjobb kettőse szerepelhet.