WTA-ranglista: újabb karrier- és magyar csúcs párosban

WTA-ranglista: újabb karrier- és magyar csúcs párosban

2018-04-02 – Timi immár 4. helyen áll, mivel Martina Hingis kikerült a rangsorból.

 

A korábban egyesben és eddig párosban is világelső Martina Hingis a tavalyi szezonzáró WTA Finalsszel ismét lezárta pályafutását, eddig viszont még szerepelt a világranglistán. A Szingapúrban még elődöntős svájci legenda 2018. április 2.-án kikerült a rangsorból, ez pedig természetesen hatással van a többiek besorolására is.

 

Timi és Kristina Mladenovic az első fordulóban szenvedett vereséget a Miami Opent végül megnyerő Ashleigh Barty-CoCo Vandeweghe kettőstől, de ez nem befolyásolta negatívan kettejük ranglistáját. A 24 éves magyar játékos eddig az 5. helyen állt, már ez is karrier- és magyar csúcs volt.

 

Hingis kikerülése azt jelenti, hogy Timi 2018. április 2.-án már a 4. helyen áll párosban a WTA ranglistáján!

 

A magyar játékos 2015. június 8.-án volt először tagja a top10-nek, akkor 10. volt. Egy héttel később már 9., majd 2015. június 22.-én a 8. lett. A WTA Finals tavalyi megnyerése után már a 7., míg az idén januárban az Australian Openen aratott diadalát követően pedig 5. volt. Valamennyi előrelépés egyben magyar csúcsot is jelent női párosban.

 

Timi egyesben a második fordulóban búcsúzott a Miami Openen, így a hagyományos világranglistán három helyet javított, most a 44. A világbajnoki pontversenyben a 27.-ről a 31. helyre került. Párosban a WTA Race-en (csak 2018-as eredmények) második Kristina Mladenovic oldalán, a vezetést Jekatyerina Makarova és Jelena Vesznyina vette át.

 

Screenshot-2018-4-2 Doubles_Numeric - Doubles_Numeric pdf