WTA-ranglista: előrelépések párosban

WTA-ranglista: előrelépések párosban

2016-07-11 – A wimbledoni döntő a hagyományos és a 2016-os világbajnoki pontversenyben is érezteti hatását.

 

Szombaton egyesben és párosban is befejeződött a női játékosok idei harmadik Grand Slam-versenye, amelyen a jelenlegi legjobb magyar játékos ismét szép sikereket ünnepelhetett.

 

Timi egyesben idén is a második fordulóig jutott, így a világranglistán a 44.-ről a 45. helyre került. Az idei eredmények alapján a 23éves játékos a 24. pozíciót mondhatja magáénak.

 

Párosban ismét remek sikernek örülhetett Timi. A 2014-es döntő után tavaly a legjobb négyig jutott. Mindkét alkalommal Kristina Mladenovic volt a társ. A francia játékos az idei Olimpia miatt már Caroline Garcia oldalán szerepel, míg Timi partnere a szezon első harmadát követően Jaroszlava Svedova.

 

A magyar-kazah duó Wimbledonban remekelt! Timi és Svedova a negyeddöntőben legyőzte a címvédő és világelső Martina Hingis-Sania Mirza kettőst, majd az elődöntőben is sikerrel járt. A szombati finálét végül a Serena Williams-Venus Williams páros nyerte.

 

Timi pontszáma a wimbledoni döntőnek köszönhetően 3670-ről 4190-re módosult. Ez két helyet jelent a hagyományos rangsorban: a magyar játékos immár 11. A 2016-os világbajnoki pontversenyben Timi a 8.-ról a 4. helyre került Svedovával. A szezonzáró világbajnokságra a legjobb nyolc duó kvalifikálja magát.

 

WTA-RANGLISTA (EGYES): 45. hely (legutóbb: 44.)

WTA-RANGLISTA (PÁROS): 11. hely (legutóbb: 13.)

2016-OS PONTVERSENY (EGYES): 24. hely (legutóbb: 21.)

2016-OS PONTVERSENY (PÁROS): 4. hely/Jaroszlava Svedovával (legutóbb: 8. hely)