WTA Finals 2018: Timi és Kiki Mladenovic biztos résztvevő!

WTA Finals 2018: Timi és Kiki Mladenovic biztos résztvevő!

2018-08-20 – (Fotó: ZÁDOR PÉTER) A magyar játékos negyedszer kvalifikálta magát a szingapúri világbajnokságra, másodszor indulhat Mladenovic oldalán.

 

Hivatalos: az idei pontverseny második helyén álló Babos Tímea és Kristina Mladenovic is megszerezte a részvételi jogot a szezonzáró világbajnokság, a WTA Finals párosversenyére! A 25 éves magyar játékos negyedszer vehet részt az eseményen: 2015 után másodszor kvalifikálta magát a francia játékossal.

 

„Nyilván nagyon boldog és büszke vagyok, hogy immár negyedszer kvalifikáltam Magam a világbajnokságra! Három különböző társsal sikerült, Kikivel pedig második alkalommal! Ilyen gyorsan még sosem sikerült bekerülnöm a mezőnybe. Külön örömöt jelent, hogy ezt akkor jelentették be, amikor újra világelső lettem! Örülök nagyon, büszke vagyok, hogy újabb történelmi sikereket érhetek el! Várom Szingapúrt, hogy megpróbáljam megvédeni a bajnoki a címemet” – nyilatkozta Timi.

 

Timi tavaly a cseh Andrea Hlaváčková oldalán szerepelt Szingapúrban és történelmi sikert ért el: első magyar női játékosként nyerte meg a világbajnokság párosversenyét. 2016-ban a negyeddöntőben búcsúzott a kazah Jaroszlava Svedovával, míg 2015-ben Kristina Mladenovic oldalán egy győzelemmel és két vereséggel zárta a csoportkört.

 

A magyar-francia kettős idén megnyerte a szezon első Grand Slam-versenyét, az Australian Open, majd negyeddöntős volt a Roland Garroson és Wimbledonban. Timi és Kristina Mladenovic nemrég tornagyőztes volt Birminghamben is.

 

0001