WTA Finals 2018: Timi és Kiki a csúcson!

WTA Finals 2018: Timi és Kiki a csúcson!

2018-10-28 – A magyar játékos másodszor, francia társa először ünnepelhet Szingapúrban.

WTA FINALS 2018 (7 000 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), PÁROS, DÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)- Barbora Krejčiková, Kateřina Siniaková (cseh, 1.) 6:4, 7:5

 

A finálé 1 óra 26 percig tartott Szingapúrban.

 

„Leírhatatlanul boldog vagyok, hogy ilyen sikerrel zártuk az évet és az külön boldogság, hogy a sikert a legjobb barátnőmmel oszthatom meg! A Barbora Krejčiková-Kateřina Siniaková páros nem hiába világelső, fantasztikus játékosok es biztos vagyok benne, h meg sokszor fogunk egymás ellen mérkőzni komoly címekért. Szerintem ma nagyon jól játszottunk, a verseny során a legjobban, jó taktikával, fegyelmezetten és végig koncentráltan tudtunk teniszezni. A szívünket, lelkünket a pályán hagytuk, egymásért játszottunk, nagyon akartuk ezt a sikert egymásnak. Nem tagadom, a végén, az utolsó labdánál elpityeredtünk, az elbukott US Open-döntő után fantasztikus érzés így befejezni az évet. Az idei szezonban volt részem jóban, rosszban, kaptam hideget, meleget, de az évet győzelemmel indítottuk és győzelemmel fejeztük be. Soha rosszabb szezont nem kívánok magamnak. Szeretném megköszönni a családom, edzőm, szponzoraim támogatását! Természetesen nem feledkezhetek meg a szurkolókról sem, mindig mosolyt csal az arcomra a szeretet, amelyet tőlük kapok! Hétfőn még részt kell vennünk a győztesek fotózásán Kikivel, délután repülök el Szingapúrból. Kicsit sajnálom, hogy lejárt Szingapúr mandátuma, de természetesen az a célunk Kikivel, hogy megvédjük a címünket és minél több szép sikert ünnepelhessünk egymás oldalán 2019-ben is. Címet védeni fantasztikus érzés, nagyon-nagyon boldog vagyok!” – nyilatkozta Timi.

 

Timi tavaly már megérezte a végső siker ízét a WTA szezonzáró világbajnokságon, vagyis a címvédésért lépett pályára Kristina Mladenovic oldalán.

 

A 37 perces első játszmában a magyar-francia kettős 3:3-ig „csak” tartotta a lépést az év végén világelső cseh ellenféllel szemben. Ekkor viszont jött az áttörés. Timi és Kiki Mladenovic 15-40-nél két bréklabdához jutott, a második esélyt ki is használta. A szett folytatása kiegyensúlyozottan alakult, egészen 5:4-ig.

 

Ekkor a cseh kettős fogadóként megnyerte az első és második labdamenetet, de hamarosan szettlabdához jutott a 2. helyen kiemelt páros. Ezt még hárította Krejčiková és Siniaková, a második eséllyel viszont már élt Timi és Mladenovic!

 

A második felvonás elején a magyar-francia páros 15-40-ről mentette meg az adogatását, majd 2:2 után brékelt 15-re. Sajnos a következő szervagém az ellenfélé lett, majd 5:5-ig együtt haladt a világ két legjobb kettőse.

 

Ekkor 0-ra sikerült brékelni a cseh ellenfelet, majd Kiki Mladenovic adogatott a trófeáért. 40-15 után kettős hibát vétett a francia játékos, majd tenyeresből is hibázott. Szerencsére a következő két labdamenetet megnyerte a magyar-francia páros, így WTA Finals-diadallal zárta a szezont, amelynek kezdetén az Australian Openen is veretlen maradt!