WTA Finals 2018: meggyőző kezdés Singapore-ban

WTA Finals 2018: meggyőző kezdés Singapore-ban

2018-10-26 – A magyar-francia kettős összesen két játékot veszített.

WTA FINALS 2018 (7 000 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Gabriela Dabrowski, Hszü Ji-fan (kanadai, kínai, 7.) 6:0, 6:2

 

A mérkőzés 54 percig tartott Singapore-ban.

 

„Természetesen nagyon-nagyon boldog vagyok a mai meccset illetően! Hiszen Szingapúrban a legjobbak legjobbjai lépnek pályára, ez a páros is remek sikereket ért már el idén, sok nagy versenyen játszott jól. Tudtuk, hogy nehéz lesz. Felkészültek voltunk, jó taktikát alkalmaztunk, végig nagyon figyelmesen, koncentráltan és fegyelmezetten teniszeztünk. Az eredmény ellenére voltak nehéz pillanataink, főleg az első és második szett elején. A lényeg: jól kommunikáltunk és eredményesen oldottuk meg ezeket a helyzeteket. Elképesztő érzés, hogy játszhatunk az év utolsó versenyén, nekem címvédőként még inkább! Nagy céljaink vannak ezzel a versennyel: nagyon jól felkészültünk, rengeteget edzettünk. Most még örülünk a győzelemnek, aztán szombaton jöhet a folytatás” – nyilatkozta Timi.

 

A tavaly világbajnok magyar játékos és idei társa rendkívül magabiztos és jó játékkal jutott a legjobb négy közé! Timi és Kristina Mladenovic 2015-ben a csoportkörben egy győzelemnek örülhetett, de a két vereség miatt nem jutott be az elődöntőbe. Most viszont sikerült elérni ezt az eredményt.

 

A 24 perces első játszmában a 2. helyen kiemelt magyar-francia kettős 40-re nyerte a nyitó gémet, majd 15-re nyerte el ellenfele szerváját. Ezután Timi és Kiki Mladenovic bréklabdáról hozta a következő saját játékot, utána 40-re brékelt.

 

Az ötödik játékban a magyar-francia páros nem veszített labdamenetet, majd fogadóként csak kettőt, így lezárult a nyitó felvonás.

 

A második szett elején mindkét kettős elveszítette egyszer az adogatását, de 2:2 után már csak Timi és Kristina Mladenovic örülhetett. A magyar-francia páros 30-ra és 15-re hozta a szerváját, közben brékelt 15-re és 30-ra!

 

Timi és Kristina Mladenovic ellenfele a szombati elődöntőben a US Openen győztes Ashleigh Barty és Coco Vandeweghe lesz.

 

Az 1996. április 24.-én született Barty 8. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 5. (2018. május 21.) volt. Az ausztrál játékos eddig 9 WTA Tour- és 9 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. A 2013-as szezonban az Australian Openen, Wimbledonban és a US Openen, míg tavaly a Roland Garroson volt döntős Casey Dellacqua oldalán. Idén a Miami Openen éppen Vandeweghe, míg Rómában és Montrealban a holland Demi Schuurs oldalán maradt veretlen.

 

Az 1991. december 6.-án született Vandeweghe 19. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 18. (2016. október 26.) volt. Az amerikai játékos eddig 4 WTA Tour- és 6 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban.

 

Idén a Miami Open első fordulójában az ausztrál-amerikai kettős 3:6, 6:2, 10-4-re nyert a magyar-francia páros ellen. A madridi negyeddöntőben Timi és Mladenovic 7:5, 3:6, 11-9-re, majd a birminghami 1. fordulóban 7:6, 6:3-ra győzött Barty és Vandeweghe ellen. A US Open döntőjében az ausztrál-amerikai kettős nyert 3:6, 7:6 (7-2), 7:6 (8-6)-ra.