WTA Finals 2018: diadal az elődöntőben!

WTA Finals 2018: diadal az elődöntőben!

2018-10-27 – Timi másodszor játszhat a fináléban.

WTA FINALS 2018 (7 000 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Ashleigh Barty, Coco Vandeweghe (ausztrál, amerikai, 6.) 6:7 (5-7), 6:3, 10-8

 

A mérkőzés 1 óra 38 percig tartott.

 

„Nagyon örülök a mai meccsnek,nyilván a US Open döntőjének elvesztése után nehéz meccsre számítottunk. Mint mindig, most is tele volt érzelmekkel a meccs, de külön öröm számomra,hogy kordában tartottuk az érzéseinket és felül tudtunk kerekedni az izgalmakon. Kikivel megint bebizonyítottuk, hogy csapatkent vagyunk jók: amikor én picit rosszabbul játszottam, ő húzta a szekeret és ez fordítva is igaz volt. Próbáltunk végig agresszívan,bátran játszani,a döntő rövidítést is ezért nyertük meg. Örülök, hogy tanultunk a US Openen elkövetett hibánkból! Nagyon boldog vagyok, hogy már második éve döntőben vagyok az év végi tornán, szerintem ez fantasztikus eredmény és természetesen alig várom a döntőt. Biztos vagyok benne,hogy nagyon nagy meccs lesz, igazi presztízscsata, remélem, mindent kiadunk magunkból a szezonzáró meccsen. Itt lenni jutalom, az már hab a tortán,hogy megint döntőben vagyunk! Taktikailag felkészültnek érzem magunkat, úgyhogy minden adott egy jó meccshez. Ma természetesen elfáradtunk,de azt nem mondanám,hogy ne lenne még mozgósítható energiánk. Szóval készen állunk! – nyilatkozta Timi.

 

Nehéz, roppant nehéz elődöntő várt Timire és Kristina Mladenovicra, hiszen a háló túloldalán a mezőny egyik legjobb és legkeményebb kettőse várt. Ráadásul a két kettős legutóbbi meccse egészen elképesztő csatát, sajnos ausztrál-amerikai diadalt hozott a US Open döntőjében.

 

Ezúttal is rendkívül szorosan alakult a nyitó felvonás. A 47 perces első játszma kezdetén Barty és Vandeweghe brékelt 30-ra, de utána csak egy labdamenetet nyert adogatóként. A folytatásban egyik páros sem jutott bréklabdához, így jöhetett a tie-break.

 

A rövidítésben végig Barty és Vandeweghe vezetett, a harmadik minibrék, 5-4 után már döntőnek bizonyult.

 

A 38 perces második felvonás aztán fordulatot hozott! Timi és Kiki Mladenovic egyre pontosabban játszott, 2:1 után nagy csatában, brékelt 40-re. Az előny a hetedik játékban eltűnt, de utána újra sikerült elnyerni az ellenfél szerváját! A 0-ra elhozott fogadójáték után sem lehetett megnyugodni, Barty és Vandeweghe egy szettlabda hárítása után kétszer is brékesélyhez jutott. Végül Timi és Kiki Mladenovic le tudta zárni a szettet.

 

A döntő rövidítés remekül indult, aztán elképesztően izgalmasan alakult. Timi és társa két fogadóponttal 6-1-re elhúzott, de hamarosan már 6-7 volt az eredmény. Szerencsére az utolsó fogadópontot, 8-8 után a magyar-francia páros nyerte, majd adogatóként lezárta a meccset.

 

Timi másodszor, Kristina Mladenovic először játszhat döntőt a WTA Finalsen.

 

A magyar-francia kettős ellenfele a vasárnapi döntőben az 1. helyen kiemelt Barbora Krejčiková-Kateřina Siniaková kettős lesz.

 

Az 1995. december 18.-án született Krejčiková hétfő óta 1. helyen áll a világranglistán, ez karriercsúcs. A cseh játékos eddig 3 WTA-, 1 WTA-125-ös és 19 ITF-versenyt nyert párosban.

 

Az 1996. május 10.-én született Siniaková  hétfő óta 1. helyen áll párosban a világranglistán, ez karrierje legjobbja. A cseh játékos eddig 3 WTA-, 1 WTA125-ös- és 4 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban.

 

Idén Krejčiková és Siniaková nyert a Roland Garroson és Wimbledonban.