WTA Finals 2016: nagy csata után vereség a negyeddöntőben

WTA Finals 2016: nagy csata után vereség a negyeddöntőben

2016-10-27 – A magyar-kazah páros a második szett hajrájában háromszor jutott meccslabdához, de az ellenfél fordított.

 

WTA FINALS 2016 (7 000 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Bethanie Mattek-Sands, Lucie Safarova (amerikai, cseh, 3.)-Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 7) 5:7, 7:6 (8-6), 10-2

 

A mérkőzés 2 óra 32 percig tartott.

 

„Nagyon jó meccs volt! Nagyon-nagyon jól játszottam és Szlava is! Sajnos néha-néha beremegett a szervája, de ez benne van a pakliban. Összességében igen magas színvonalú meccset játszottunk. Örülök, hogy ilyen jó tenisszel sikerült párosban befejeznem az évet! Az biztos, hogy elutazom a WTA Elite Trophyra, de nem tudom, hogy pályára léphetek-e. Addig nem is akarom lezárni az évet, amíg ez nem dől el hivatalosan. De már most szeretném megköszönni szponzoraim, a MOL és a Szerencsejáték Zrt. eddigi támogatását. Sokat segítettek az egész évben, remélem, hogy még sokáig számíthatok rájuk! – nyilatkozta Timi.

 

A keddi sorsolásnál a jelenlegi legjobb formában lévő, friss US Open-bajnok és 16 meccs óta veretlen kettőst „sodorta” az élet a magyar-kazah kettős útjába. Idén tavasszal a Miami Open döntőjében Mattek-Sands és Safarova 6:3, 6:4-re győzött Timi és Svedova ellen.

 

Szingapúrban is az amerikai-cseh kettős kezdte jobban a mérkőzést, pontos játékkal 4:1-re elhúzott a 69-perces első szettben. Timi és Svedova azonban ekkor rákapcsolt és remek perceket szerzett szurkolóinak! A magyar-kazah páros 4:2 után 40-re brékelt, majd 15-re hozta szerváját.

 

Timi és Svedova 5:5 után 30-ra nyerte el ellenfele szerváját, majd jött a meccs leghosszabb és legfordulatosabb játéka! Svedova adogatásánál az ellenfél 3 bréklabdához jutott, összesen 7 (!!!) szettlabdát hárított. A nyolcadik esélynél aztán Timi remek röptéje pontot és játszmát ért!

 

A 70 perces második felvonás is rendkívül izgalmasan és fordulatosan alakult. 3:3 után Timi és Svedova brékelőnybe került, de az ellenfél azonnal egyenlített…Néhány perccel később, 5:5 után a magyar-kazah kettős ismét elnyerte ellenfele szerváját, majd 6:5-nél két mérkőzéslabdához jutott. De először Timi röptéje, majd Svedova ütése volt sikertelen. Mattek-Sands és Safarova kiharcolta a rövidítést.

 

A tie-break is fordulatos volt. Timi és Svedova újabb meccslabdáját 6-5-nél hárította ez ellenfél, majd meg is nyerte ezt a minifelvonást.

 

A mindent eldöntő rövidítésben Mattek-Sands és Safarova remekelt, esélyt sem adott ellenfelének.

 

Timi a szingapúri WTA Finals után Kínába utazik a Csuhajban sorra kerülő WTA Elite Trophyra. A magyar játékos első számú tartalék ezen a versenyen, akkor lép pályára, ha valaki visszalép a 12 fős mezőnyből.