WTA Finals 2015: győzelem a 2. fordulóban

WTA Finals 2015: győzelem a 2. fordulóban

2015-10-28 – Timi és Mladenovic először győzött a Kops-Jones – Spears kettős ellen.

WTA FINALS 2015 (7 000 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), PÁROS, VÖRÖS-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 4.)-Raquel Kops-Jones, Abigail Spears (amerikai, 6.) 7:6 (7-5), 6:2

 

„Örülök, hogy megvan az első győzelmünk a WTA Finals-en! Nem volt könnyű odaállni a pályára az első meccs után…De most nagyon jól játszottam, tudtam „húzni” Kikit” –nyilatkozta Timi.

 

A két páros korábban kétszer találkozott, mindkét alkalommal az amerikai kettős örülhetett. Tavaly a Cincinnatiben rendezett Premier-verseny döntőjét Mladenovic sérülés miatt feladta a második játszma elején, idén a sydneyi tornán a legjobb négy között három szettben diadalmaskodott Kops-Jones és Spears.

 

De Szingapúrban már változott a helyzet, a párharc új győztest ünnepelhet! Pedig Timi és Mladenovic szingapúri bemutatkozása nem volt sikeres, ráadásul a francia játékos meg is sérült.

 

Mladenovic combját ezúttal is kötés védte, a magyar-francia páros pedig most jó teljesítményt nyújtott. Timi és társa nagyot harcolt és küzdött, ennek meg is lett az eredménye.

 

Az 52 perces első szett elején az amerikai kettős gyorsan brékelőnybe került, de 2:0 után szinte azonnal jött az egyenlítés. Utána mindkét duó jól adogatott, jöhetett a tie-break.

 

A rövidítésben a magyar-francia páros kétszer is vezetett minibrékkel, de az előny azonnal el is tűnt. De harmadszorra már nem!!! Timi és Mladenovic 6-5 után újabb fogadópontot ünnepelhetett, az amerikaiak kettőshibája zárta le a játszmát!

 

A második szett már sokkal simább volt. Szerencsére! Timi és Mladenovic jól adogatott és fogadott, a hálónál is sok labdamenetet nyert. A magyar-francia kettős folyamatos nyomás alatt tartotta ellenfelét, ez pedig sikert hozott.

 

Timi és Kristina Mladenovic 2:1 után 15-re brékelt, az előnyt pedig magabiztosan őrizte. Sőt! A nyolcadik gémben a magyar-francia duó remek megoldásokkal jutott fogadóként két meccslabdához és már az első esélyt ki is használta!

 

A mérkőzés 1 óra 20 percig tartott.

 

Timi és Kristina Mladenovic a harmadik fordulóban a Martina Hingis-Sania Mirza duó ellen lép pályára.

 

Csoportkör_05