WTA Finals 2015: nagy meccsen nyert Hingis és Mirza

WTA Finals 2015: nagy meccsen nyert Hingis és Mirza

2015-10-30 – Mindkét szettben egyetlen brék döntött, a magyar-francia duó 3. lett a Vörös-csoportban.

WTA FINALS 2015 (7 000 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), PÁROS, VÖRÖS-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Martina Hingis, Sania Mirza (svájci, indiai, 1.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia) 6:4, 7:5

 

„Ma jól játszottunk, jó meccs volt! Azt gondolom, hogy ezzel sajnos vége a versenyünknek. A későbbi mérkőzésen dől el véglegesen a csoport sorrendje, de sajnos az első meccsünk rossz gémaránya nem segít Nekünk” – nyilatkozta Timi.

 

A mérkőzés 1 óra 31 percig tartott.

 

Az elődöntőbe jutáshoz egy nagy arányú győzelem jelenthette volna az igazán jó esélyt a magyar-francia duónak, de sajnos ez nem sikerült. Timi és Kristina Mladenovic végig kiválóan küzdött a sikerért, sokadszor mutatta meg, hogy helye van a világ legjobbjai között. A háló túloldalán viszont a világ jelenlegi legjobb kettőse állt, ez pedig megmutatkozott a mérkőzés legfontosabb pillanataiban.

 

A svájci-indiai páros egyébként a US Open kezdete óta nem veszített meccset, diadalmaskodott a US Openen, Kantonban, Vuhanban és Pekingben is.

 

Szingapúrban a 41 perces első szettben Timi és francia társa 4:4-ig tartotta a lépést ellenfelével. A magyar-francia kettős 2:2 után összesen négy bréklabdát hárított, így vezetett 3:2-re. Sajnos a kilencedik gémben Hingis és Mirza újabb két esélyhez jutott és már elsőre elnyerte ellenfele szerváját.

 

A tízedik játékot 15-30 után „húzta be” adogatóként a világelső kettős.

 

A második szett még szorosabban alakult. A negyedik játékban Hingis és Mirza, a kilencedik gémben pedig Timi és Mladenovic hárított bréklabdát. Sajnos 5:5 után a svájci-indiai kettős 30-ra elnyerte ellenfele adogatását, a második bréklabdát értékesítette.

 

De a magyar-francia duó még ekkor is hajtott-küzdött a sikerért. Timi és Mladenovic újabb bréklabdához jutott, de sajnos ezzel sem sikerült élni. Utána pedig a svájci-indiai kettős már lezárta a mérkőzést.

 

A Hingis-Mirza duó három győzelemmel nyerte meg a Vörös-csoportot és jutott az elődöntőbe. Timi és Mladenovic helyezése a kvartett utolsó mérkőzésének (Hlavackova-Hradecka – Kops-Jones, Spears) eredményétől függ. Az amerikai kettős 6:3, 3:6, 11-9-re nyert, így a Hingis-Mirza páros mellett a Hlavackova-Hradecka duó lett elődöntős. Timi és Mladenovic a Vörös-csoport 3. helyén végzett.