WTA Finals 2015: ilyen volt a verseny Timi szemével

WTA Finals 2015: ilyen volt a verseny Timi szemével

during the BNP Paribas WTA Finals at Singapore Sports Hub on October 25, 2015 in Singapore.

2015-10-31 – A magyar játékos és Kristina Mladenovic harmadik lett a Vörös-csoportban, 1 győzelemmel és 2 vereséggel.

Harminc év után szerepelt újra magyar játékos a női teniszezők legjobbjainak részvételével rendezett, szezont összefoglaló eseményén. Temesvári Andrea 1984-ben és 1985-ben egyesben lépett pályára, párosban pedig Timi az első magyar induló. A 22 éves játékos a francia Kristina Mladenovic oldalán volt ott a szingapúri résztvevők között: az idén 3 WTA-versenyt megnyerő duó egy győzelemmel és két vereséggel harmadik lett a Vörös-csoportban, így nem jutott az elődöntőbe.

 

„Hatalmas dolognak tartom, hogy itt lehettem és játszhattam a világbajnokságon! Nagyon megtisztelő és felemelő érzés ilyen fantasztikus játékosok között lenni és velük együtt játszani!”– jegyezte meg Timi.

 

A magyar-francia kettős az első fordulóban az Andrea Hlavackova-Lucie Hradecka párossal találkozott. Sajnos Mladenovic az első játékban combsérülést szenvedett, utána már lépni is alig tudott. Így a végén a rendkívül rutinos, kétszeres Grand Slam-győztes (2011: Roland Garros, 2013: US Open) cseh duó 6:2, 6:1-es sikert ünnepelhetett. Ezután Timi és társa 7:6, 6:2-re múlta felül a Raquel Kops-Jones – Abigail Spears kettőst. Az amerikaiak korábban kétszer győztek a magyar-francia kettős ellen.

 

A csoportkör utolsó fordulójában a világelső, idén Wimbledonban és a US Openen is veretlen Martina Hingis-Sania Mirza “egység” 6:4, 7:5-re nyert Timi és Kristina Mladenovic ellen. Ezzel a magyar-francia páros befejezte a szingapúri versenyt.

 

“Azt gondolom, hogy jobb is lehetett volna a szereplésünk. Sajnos Kristina későn érkezett Szingapúrba a moszkvai torna miatt, így sokáig egyedül készültem a párosra. Évközben én is keveset gyakorlom a párost, akárcsak Kristina. Így jó lett volna most együtt is készülni. Ez most így alakult, az első meccsünk bánta. Ez végül az egész versenyünket befolyásolta. Utána már sokkal összeszedettebben játszottunk. Nyertünk egy olyan duó ellen, amelyik ellen még soha. Majd a szinte verhetetlen világelső párostól kaptunk ki nagy csatában. Sajnálom, hogy így alakult…De ígérem, nem ez volt az utolsó világbajnokságom!!!” .

 

Szingapúr 2014 után, most másodszor adott otthont a WTA világbajnokságának. A szervezők pedig ismét alaposan kitettek magukért.

 

„Maga a torna zseniálisan volt megszervezve. Hihetetlennek tartom azt, többek között, hogy míg 2010-ben az ifjúsági Olimpia ideje alatt sok látogató lehetett a híres singapore-i Marina Bay Sands Hotelben, addig idén saját lakosztályom volt, ott készülhettem. Remek edzéslehetőségek, jó közönség, szép stadion. Nagy show a bevonulásnál, a cseréknél. Plusz koktélpartik :)) Mi kellhet ennél több? :)) Köszönöm Mindenkinek a Drukkolást, a sok Bíztatást!” – tette hozzá a 22 éves magyar játékos.

 

A WTA Finals után, a jövő héten Timi még arra összpontosít, hogy eredményesen zárja le a sikerekben és élményekben gazdag 2015-ös szezont.

 

„A páros szezonomnak ugyan vége, de még egyéniben részt veszek két tornán. Kívánjatok további erőt és kitartást! Egy ilyen hosszú év után rám fér! :))” – zárta szingapúri beszámolóját Timi.