WTA Elite Trophy: vereség az első meccsen

WTA Elite Trophy: vereség az első meccsen

2016-11-02 – A magyar játékos brékelőnnyel is vezetett a nyitó szettben, de utána jobban játszott az ellenfél.

 

WTA ELITE TROPHY (2 214 500 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), KAMÉLIA-CSOPORT, 2. MÉRKŐZÉS
Bacsinszky Tímea (svájci, 6.)-Babos Tímea (13.) 6:4, 6:2

 

A mérkőzés 1 óra 21 percig tartott.

 

„Nem lehetek szomorú, hiszen ez a verseny már bónuszt jelent számomra. Pozitívan fogom fel az egészet, hiszen az utolsó pillanatban derült ki, hogy játszhatok. Van még egy meccs a csoportkörben, lehet, hogy az utolsó mérkőzésem lesz ebben a szezonban. Megpróbálok mosolygósan, de küzdősen teniszezni! Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég” – nyilatkozta Timi.

 

A 23 éves magyar játékos jól kezdte a mérkőzést, 1:0 után 0-ra nyerte el ellenfele adogatását. Sajnos ezután nagyot változott a mérkőzés: Bacsinszky egyre pontosabban és jobban játszott, átvette az irányítást. A svájci színekben szereplő játékos azonnal visszabrékelt, majd 4:4 után eldöntötte a szett sorsát.

 

Bacsinszky a kilencedik játékban 15-40 után 40-re brékelt, majd 15-re szerválta ki a szettet.

 

A második felvonás már simábban alakult…A magyar játékos ugyan harcolt és küzdött, de ellenfele sokkal pontosabban és nyugodtabban játszott. Bacsinszky elhúzott 4:0-ra (30-ra és 40-re brékelt), majd 4:1 után összesen három bréklabdát hárított. Az utolsó gémet 15-40-ről nyerte.

 

A magyar játékos a Kamélia-csoport utolsó mérkőzésén a hazai közönség előtt szereplő Csang Su-ajjal találkozik. A kínai játékos 28. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 27. (2016. október 10.) volt. Eddig 1 WTA- és 18 ITF-versenyt nyert egyesben.