WTA Elite Trophy: vereség a második meccsen

WTA Elite Trophy: vereség a második meccsen

2016-11-03 – Timi ezzel egyesben is befejezte idei szereplését.

 

WTA ELITE TROPHY (2 214 500 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), KAMÉLIA-CSOPORT, 3. MÉRKŐZÉS
Csang Su-aj (kínai, 12.)-Babos Tímea (13.) 7:6 (7-2), 6:4

 

A mérkőzés 1 óra 37 percig tartott.

 

„Jó meccset játszottunk, sajnálom, hogy nem sikerült nyernem. De már nagyon fáradt vagyok…Ami nem igazán jellemző rám, most fizikailag vagyok jobban fáradt. Nagyon sok volt így együtt az egyéni és a páros. Hosszú évet fejeztem be. Mindenesetre szuper élmény volt itt lenni és játszani a WTA Elite Trophyn! Köszönöm a drukkolást Mindenkinek!” – jelentette ki Timi.

 

A 23 éves magyar játékos kedden került a sérült Carla Suarez-Navarro helyére, majd szerdán 6:4, 6:2-es vereséget szenvedett Bacsinszky Tímeától. Így az utolsó csoportmeccsen csak nagy arányú győzelemmel juthatott volna az elődöntőbe.

 

A 60 perces első szett elején, 1:0 után Timi brékelt 30-ra, majd az ötödik gémben három bréklabdát hárított. A hetedik gémben a magyar játékos 40-15-re is vezetett, összesen öt esélye volt az 5:2-re. De sajnos Csang nyerte ezt a játékot. A szett sorsát végül rövidítés döntötte el, amelyet simán nyert a kínai játékos.

 

A második szettben Timi 1:1 után nyerte el ellenfele adogatását, de előnyét csak 4:3-ig tudta megőrizni. Ekkor Csang ismét brékelt, majd simán megnyerte a következő két játékot is.