WTA Elite Trophy: Timi is játszik Kínában

WTA Elite Trophy: Timi is játszik Kínában

2016-11-01 – A 23 éves magyar játékos a sérüléssel bajlódó Carla Suarez-Navarro helyén szerepelhet.

 

Módosult a szezonzáró WTA Elite Trophy mezőnye: nem sokkal a keddi műsor kezdete előtt Carla Suarez-Navarro visszalépett. A spanyol klasszis helyére pedig Timi került Csuhajban!!!

 

„Most kaptam a hírt, hogy játszhatok ezen a versenyen! Már az is elképesztő érzés volt, hogy itt lehetek a WTA Elite Trophyn! Az pedig már egyszerűen hihetetlen számomra, hogy még játszhatok is! Nagy bónuszként fogom fel, hiszen az év jelentős részében ez a verseny nem szerepelt a terveim között. Inkább a szezon vége felé kezdtem el reménykedni abban, hogy esetleg mégis szerepelhetek itt. Ez az év utolsó versenye: szeretném élvezni a játékot és valóban nagy mosollyal befejezni pályafutásom eddigi legjobb szezonját! Természetesen szeretnék köszönetet mondani Carlának, szerintem ez egy igazi bajnoki magatartás, amit mutatott! Tudta, hogy nem tudná végigjátszani az első meccsét sem, ezért átadta Nekem a lehetőséget. Minden tiszteletem az övé, gyors felépülést kívánok Neki a csuklósérülésből!” – nyilatkozta Timi.

 

A 23 éves magyar játékos a Kamélia Csoportban szerepel majd, ellenfele a svájci színekben versenyző Bacsinszky Tímea, valamint Csang Su-ajlesz. A szabadkártyás kínai játékos az első mérkőzésen 6:1, 6:1-re nyert Bacsinszky ellen.

 

„Vissza kell lépnem, mert fáj a jobb csuklóm. Két hete érzem a fájdalmat, ezért már a moszkvai versenytől is visszaléptem. Minden megtettem azért, hogy játszhassak a mostani tornán, de most az egészségem élvez elsőbbséget. Nagyon sajnálom, mert ez egy nagyon jó verseny, a sorsolásom is kedvező volt. Minden játékosnak azt kívánom, hogy élvezze ezt a versenyt! Szeretnék felépülni, és minden jót kívánok a tornának” – szerepel Carla Suarez-Navarro hivatalos közleményében.

 

Timi szerdán – magyar idő szerint 8 órától lép pályára, ellenfele Bacsinszky lesz.

 

A svájci színekben szereplő játékos 18. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 9. (2016. május 16.) volt. Eddig 4 WTA- és 12 ITF versenyt nyert egyesben. Tavaly elődöntős volt a salakos Grand Slam-tornán, a Roland Garroson. Idén tornagyőztes volt Rabatban (Marokkó, 250 000 dollár, salak), a legjobb négyig jutott a Miami Openen, negyeddöntős volt Rómában, a Roland Garroson, majd elődöntőt játszott Gstaadban.

 

Bacsinszky a 2010-es budapesti versenyen 6:4, 6:2-re, míg idén a rabati elődöntőben 6:4, 7:5-re nyert Timi ellen.

 

carla-suarez-navarro

 

0127811498705600

 

cwks1kcwiaabjnl-jpg-large