Wimbledon 2019: nagy csata és vereség az elődöntőben

Wimbledon 2019: nagy csata és vereség az elődöntőben

2019-07-12 – A tajvani-cseh kettős rövidítésben nyerte az első játszmát, majd egy brékkel volt jobb a második szettben.

WIMBLEDON (38 000 000 FONT, GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), NŐI PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Hszie Szu-vej, Barbora Strýcová (tajvani, cseh, 3.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) 7:6 (7-5), 6:4

 

A mérkőzés 1 óra 28 percig tartott.

 

„Nyilván sajnálom ezt a mérkőzést! Az ellenfelünk nagyon jól játszott, megérdemelten jutott be a döntőbe. Arra igazából nincs mentség, hogy nem jutottunk el bréklabdáig. De úgy vélem, összességében egy jó füves pályás szezont zártam, örülök annak, hogy véleményem szerint ismét jó úton haladok.  Menni kell tovább előre! Most néhány napos pihenő következik, így lemondtam a korábban tervezett salakos versenyeket. Korábban kiutazom majd a tengerentúlra, ott készülök majd Michael Joyce edzővel. San Joséban kezdem majd a kemény pályás időszakot” – nyilatkozta Timi.

 

Sajnos megszakadt a magyar-francia kettős sorozata, nem sikerült sorozatban negyedszer bejutni Grand Slam-verseny döntőjébe. Timi és Kristina Mladenovic végig keményen és nagy szívvel harcolt, de az ellenfél picivel jobb volt.

 

A 47 perces első játszmában mindkét kettős kiválóan adogatott, esélyt sem adott az ellenfélnek. Egyik páros sem került közel ahhoz, hogy brékeljen. Így a tie-break döntött.

 

A rövidítésben Timi és Kiki Mladenovic fogadóponttal kezdett, de utána elveszítette mindkét adogatását. Egy újabb minibrékkel sikerült azonnal egyenlíteni, de 2-3 után jobb egy újabb fogadópont a tajvani-cseh kettőstől. Ez pedig döntőnek bizonyult. Hszie és Strýcová elhúzott 6-3-ra, majd adogatóként zárta le a nyitó felvonást.

 

A második szett első játéka sajnos eldöntött mindent. A tajvani-cseh páros 15-re nyerte el ellenfele adogatását, majd 2:0-nál is volt bréklabdája. Ezt hárított a magyar-francia kettős, majd mindent megtett a visszakapaszkodásért.

 

Sajnos Hszie és Strýcová rendkívül hatékonyan adogatott, majd 5:3-nál két meccslabdához jutott. Ezt a gémet végül megmentette Timi és Kiki, de utána fogadóként csak két labdamenetet nyert.