Wimbledon 2019: drámai meccs és győzelem a negyeddöntőben!

Wimbledon 2019: drámai meccs és győzelem a negyeddöntőben!

2019-07-09 – (Fotó: ZÁDOR PÉTER) A magyar-francia kettős a harmadik szettben 4:2-re is vezetett, majd 7:7 után döntötte el a mérkőzést.

WIMBLEDON (38 000 000 FONT, GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)- Nicole Melichar, Květa Peschke (amerikai, cseh, 7.) 2:6, 6:2, 9:7

 

A mérkőzés 2 óra 8 percig tartott.

 

„Nyilván nagyon-nagyon örülök a mai mérkőzésnek, óriási küzdés volt! Nem volt egyszerű a negyeddöntő, picit bajban is voltunk. A lényeg a győzelem, a nap végén az a legfontosabb, hogy sikerült nyernünk. Boldog vagyok, hogy bejutottunk az elődöntőbe! Ez is igazi csapatmunka volt, hiszen előfordul, hogy valamikor Kiki játszik jobban, máskor pedig én. Természetesen várom a következő fordulót! Érdekesen alakult a programunk, hogy kimaradt a negyeddöntőnk. Ez picit hiányzott is, de most már nem baj. Az pedig külön öröm, hogy miként kezeltem a mai napot és a játékomat!” – nyilatkozta Timi.

 

A magyar-francia kettős mérkőzés nélkül jutott a legjobb nyolc közé, miután Petra Martić sérülése miatt. Így kedden már azért is lépett pályára Timi és Kiki Mladenovic, hogy sorozatban negyedszer legyen elődöntős Grand Slam-versenyen. Az 1. helyen kiemelt kettős végül ünnepelhetett, ehhez óriásit kellett küzdenie.

 

A 29 perces első játszma egyoldalúan alakult…Melichar és Peschke a nyitó gémben két bréklabdát hárított, majd 2:1 után 15-re, míg a nyolcadik gémben 40-re nyerte el ellenfele adogatását.

 

Szerencsére a szintén 29 perces második szett meghozta a remélt fordulatot. Timi és Kiki ekkor már rendkívül határozottan és hatékonyan szervált, fogadóként is alaposan feljavult.

 

A magyar-francia kettős 1:1 után 30-ra brékelt, majd az ötödik gémben csak egy labdamenetet veszített.4:1-et követően pedig már nem volt kérdés, Timi és társa végül a nyolcadik játékban 30-ra szerválta ki a játszmát.

 

A döntő felvonás aztán már nem nélkülözte a fordulatokat és az izgalmakat! A nyitó játékban Timi és Kiki Mladenovic összesen öt bréklabdához jutott, végül az utolsót sikerült kihasználni. Az előnyt 4:3-ig sikerült tartani, ekkor a magyar-francia kettős 0-40-ről jutott el gémlabdáig, de végül Melichar és Peschke örülhetett…

 

Az amerikai-cseh páros 5:4-re, 6:5-re és 7:6-ra vezetett, vagyis háromszor fogadott az elődöntőért. Timi és Kiki mindannyiszor egyenlített, majd 7:7 után brékelt 30-ra! A következő gémben 40-0-ról lett 40-30, a harmadik mérkőzéslabda végül döntött a győztesről!

 

Timi és Kristina Mladenovic ellenfele az elődöntőben a 3. helyen kiemelt Hszie Szu-vej és Barbora Strýcová lesz.

 

Az 1986. január 4.-én született tajvani játékos 16. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 1. (2014. május 12.) volt. Eddig 23 WTA Tour-, 1 WTA125-ös és 23 ITF-versenyt nyert párosban. A kínai Peng Su-aj oldalán 2013-ban Wimbledonban és a WTA-vb-n, 2014-ben pedig a Roland Garroson maradt veretlen.

 

Az 1986. március 28.-án született cseh játékos 3. helyen áll párosban a világranglistán, ez pályafutása legjobbja. Strýcová eddig 25 WTA Tour- és 10 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban, valamennyi Grand Slam-tornán volt már elődöntős.

 

A tajvani-cseh kettős idén Dubajban, Madridban és Birminghamben is veretlen maradt.