Wimbledon 2018: vereség egyesben

2018-07-02 – (Fotó: ZÁDOR PÉTER) A világranglistán 34. Curenko 4:5 után sokkal jobban játszott.

 

WIMBLEDON (GRAND SLAM-VERSENY, 34 000 000 FONT, FŰ), NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Leszja Curenko (ukrán)-Babos Tímea 7:5, 6:2

 

A mérkőzés 1 óra 13 percig tartott.

 

„Sajnos egy elég rossz időszakon megyek keresztül. Az elmúlt hetekben fájdalmakkal, sérülésekkel bajlódtam, most nem érzem túl jól Magam. Ez meglátszódik a játékom és az önbizalmamon is. Nem játszom azt a teniszt, amit szeretnék. Az első szettben próbálkoztam, akartam, de amikor ott lett volna a lehetőség 4:3-nál, bréklabdánál, akkor egy nagyon könnyű labdát rontottam. Normál helyzetben ezt be szoktam ütni. Sajnálom, hogy így alakult. Nyilván most nehéz mit mondani. Párosban azért továbbra is nagy céljaim vannak! Tudom, hogy ott egészen más játékos vagyok, sokkal több önbizalommal és hittel. Nehéz napok következnek, de tudom, nehéz napokon vagyok túl. Az biztos nálam mindig, készülni fogok és keményen dolgozni! Ennek időnként látszik az eredménye, időnként nem. Hiszem azt, hogy hosszútávon fontos az elszántság és a kemény munka” – nyilatkozta Timi.

 

A 46 perces nyitó felvonás elején az ukrán játékos volt a pontosabb, 1:1 után 15-re nyerte el ellenfele szerváját, majd hozta a saját játékét (3:1). Timi ezután feljavult, a hatodik gémben három bréklabdához jutott, a harmadik esélyt ki is használta.

 

A magyar játékos 4:3-nál nagy esélyhez jutott, de Curenko hárította a fogadóelőnyt. Sajnos 5:5 után az ukrán játékos brékelt 40-re, majd 15-30-ról nyerte adogatását.

 

Sajnos a második szett már simán alakult. Curenko 40-re, majd 0-ra nyerte el ellenfele szerváját, 3:0 után pedig bréklabdáról hozta a szerváját. Ezután Timi kétszer megtartotta adogatását, de nem volt esélye a visszakapaszkodásra.