Wimbledon 2018: meglepő vereség párosban

Wimbledon 2018: meglepő vereség párosban

2018-07-11 – (Fotó: ZÁDOR PÉTER) Az 1. helyen kiemelt magyar-francia kettős a legjobb nyolc között búcsúzott.

 

WIMBLEDON (GRAND SLAM-VERSENY, 34 000 000 FONT, FŰ), NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Alicja Rosolska, Abigail Spears (lengyel, amerikai)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.) 7:6 (7-4), 6:3

 

A mérkőzés 1 óra 26 percig tartott.

 

„Természetesen nagyon sajnálom a mai meccset. Azt gondolom, hogy az ellenfél nagyon-nagyon jól játszott. Nem találtunk igazán megoldást arra, miként lehetnénk jobbak, főleg a fogadógémekben. Nehéz mit mondani. De tényleg azt érzem, hogy Rosolska és Spears megérdemelten nyert, mert jól játszott” – nyilatkozta Timi.

 

Sajnos nagyot borult a papírforma a wimbledoni Grand Slam-verseny negyeddöntőjében…

 

Az 55 perces első szettben 2:2-ig mindkét kettős magabiztosan nyerte adogatásait, ekkor a magyar-francia kettős 15-40 után összesen három bréklabdához jutott. Rosolska és Spears valamennyi lehetőséget hárította, majd a tizenkettedik gémben fogadóként jutott játszmalabdához. Timi és Kristina Mladenovic végül megvédte adogatását, jöhetett a tie-break.

 

A rövidítésben 2-0-ra is vezetett az első helyen kiemelt páros, de ezután sorozatban négy labdamenetet veszített. Rosolska és Spears 6-3-nál újabb három szettlabdához jutott, majd 6-4-nél le is zárta a nyitó felvonást.

 

A második játszma sem hozta meg a remélt fordulatot. A lengyel-amerikai kettős ugyan gyorsan elveszítette korai brékelőnyét. A magyar és a francia játékos 3:2-re fordított, de ezután már nem nyert gémet…

 

Rosolska és Spears 3:3 után 15-re brékelt, majd a kilencedik játékot fogadóként nyerte 30-ra.