Wimbledon 2017: három szettben nyert Wozniacki

Wimbledon 2017: három szettben nyert Wozniacki

2017-07-04 – A korábbi világelső brékhátrányból fordított a döntő játszmában.

 

WIMBLEDON 2017 (GRAND SLAM-VERSENY, 31 600 000 FONT, FŰ), NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Caroline Wozniacki (dán, 5.)-Babos Tímea 6:4, 4:6, 6:1

 

A mérkőzés 1 óra 45 percig tartott Wimbledonban.

 

„Azt gondolom, hogy ez elég pozitív meccs volt. Sokáig nagyon jól játszottam. Rég játszottam ilyen jól, ilyen sebességgel. Legutóbb talán tavaly a US Open tudtam ilyen jól irányítani a játékot. Sajnálom a döntő szett elejét, amikor elrontottam egy-két könnyű labdát. De az elmúlt hetek után ez a játék elég pozitív volt, örülök ennek. A meccs végén álló tapssal köszöntött a közönség, végig nekem drukkoltak a nézők. Tényleg jól játszottam és nagyot küzdöttem. Nagyon-nagy élmény volt, hogy ismét a Centerpályán játszhattam! Sajnálom, hogy így alakult a vége” – nyilatkozta Timi.

 

A korábbi világelső nagyszerű formában és egyértelmű esélyesként várta a mérkőzést. Wozniacki szombaton döntőt játszott Eastbourne-ben, igaz végül nem bírt Karolína Plíškovával.

 

Timi 2015-ben és 2016-ban is bejutott egyesben a második fordulóba és most is volt esélye a győzelemre. Pedig az elmúlt hetekben nem volt sikerélménye egyéniben, de most mindent megtett a diadalért, szinte végig tartotta a lépést a világranglista 6. helyezettjével.

 

A 38 perces első szett elején a magyar játékos magabiztosan nyerte adogatójátékait, de a hatodik gémben csak egy labdamenetet nyert. Timi azonnal válaszolt, 30-ra brékelte ellenfelét. A játszma hajrája aztán sajnos nem alakult jól. 4:4 után Wozniacki 40-re nyerte adogatását, majd 30-ra nyerte el ellenfele szerváját.

 

A magyar játékost ez nem törte meg! Timi a 35 perces második szett elején 0-ra (!) bréketl és ezt az előnyt meg is őrizte. Bátran és jól játszott, pedig Wozniacki is nagyot küzdött. A magyar játékos olyan jól adogatott, hogy a korábbi világelső a közelébe sem jutott a bréklabdának!

 

Timi végül 5:4 után 30-ra szerválta ki a második szettet.

 

A döntő játszma álomszerűen kezdődött. Timi sorozatban hét labdamenetet nyert, brékelőnybe is került. Sajnos az adogatását nem tudta hozni 40-0-ról, ez pedig döntő változást hozott. Wozniacki 2:1 után 40-re, majd 4:1 után 15-re brékelt. Ez pedig el is döntötte a mérkőzés sorsát. Az utolsó gémben a dán játékos egy labdamenetet veszített adogatóként.