Wimbledon 2016: újabb sima siker párosban

Wimbledon 2016: újabb sima siker párosban

2016-07-04 – Az 5. helyen kiemelt magyar-kazah kettős összesen négyszer nyerte el a japán ellenfél adogatását.

 

WIMBLEDON (GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 5.)-Aojama Suko, Ninomija Makoto (japán) 6:1, 6:3

 

A mérkőzés 52 percig tartott.

 

A vasárnapi bemutatkozás után ezúttal is jól játszott Timi és Svedova. Az 5. helyen kiemelt magyar kettős esélyt sem adott a párosspecialista japán kettősnek, ezt az eredmény a mérkőzés ideje is jól mutatja.

 

A 22 perces nyitó szett első játékában Aojama és Ninomija még hárította az ellenfél bréklabdáját, de később már nem igazán tudtak mit kezdeni adogatóként. Timi és társa remekül szervált és fogadott. A magyar-kazah páros háromszor brékelt az első játszmában: 30-ra, 0-ra, majd 5:1 után 15-re nyerte el ellenfele adogatását.

 

A második felvonás sem alakult sokkal szorosabban. Timi és Svedova az alapvonalról és a hálónál is remek megoldásokkal gyűjtötte a pontokat. Az 5. helyen kiemelt duó a második gémben 40-re brékelt, ezzel gyakorlatilag le is zárta a mérkőzést.

 

A japán kettős becsülettel küzdött, de esélye sem volt a fordításra. Timi és Svedova ugyanis ebben a szakaszban is remekül adogatott, az ellenfél bréklabdáig sem jutott. Az utolsó játékot, 5:3 után 0-ra nyerte adogatóként a magyar-kazah duó.

 

Timi és Svedova következő ellenfele a Johanna Konta-Maria Sanchez (brit, amerikai) páros lesz.

 

Timi és Svedova következő ellenfele a Johanna Konta-Maria Sanchez (brit, amerikai) páros lesz.

 

Konta 120. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 95. (2016. február 1.) volt. Eddig 4 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban.

 

Sanchez 68. helyen áll a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 64. (2016. május 2.) volt. Eddig 1 WTA- és 16 ITF-tornán maradt veretlen. Idén döntős volt Monterreyben (Mexikó, 250 000 dollár, kemény pálya, társ: Petra Martic).