Wimbledon 2016: remek csata után vereség a döntőben

Wimbledon 2016: remek csata után vereség a döntőben

AELTC/Joel Marklund . 09 July 2016

2016-07-09 – Timi és Jaroszlava Svedova nagyot küzdött, remekül helytállt, de végül Serena és Venus Williams ünnepelhetett.

 

WIMBLEDON (GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), NŐI PÁROS, DÖNTŐ
Serena Williams, Venus Williams (amerikai)-Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 5.) 6:3, 6:4

 

„Természetesen sajnálom a döntőt! De nagyon-nagy érzés volt ismét itt játszani, a wimbledoni Centerpályán! Hihetetlen élmény! Sajnálom, hogy így alakult a mérkőzés, de hihetetlenül jól játszott az ellenfél. Főleg Serena. Mi is mindent megtettünk a győzelemért, jó meccs volt. Újabb, a döntősöket illető  tál a wimbledoni döntő után, de lesz ez még jobb is! Köszönet a sok magyar szurkolónak a támogatásért! Rengeteg magyar szót hallottam a döntő alatt, kórusban skandálták a nevemet. Egyszerűen libabőrös vagyok még most is. Természetesen köszönöm szponzoraim, a MOL és a Szerencsejáték Zrt. eddigi támogatását! Remélem még számos sikert érek el a segítségükkel!” – nyilatkozta Timi.

 

A finálé 1 óra 27 percig tartott.

 

Szombaton délután Serena Williams 22. alkalommal nyert egyesben Grand Slam-versenyt, ezzel az örökranglistán beérte Steffi Grafot. A férfi páros fináléját követően pedig arra készült az amerikai legenda, hogy nővére, Venus oldalán 14. döntőjét is megnyerje párosban, GS-tornán. A két amerikai mérlege 13/13 volt a wimbledoni döntő előtt, vagyis még egyszer sem veszítették el az utolsó mérkőzést…

 

Sajnos ezúttal sem szakadt meg Serena és Venus Wiliams káprázatos mérlege. Timi és Jaroszlava Svedova remekül küzdött, rengeteg remek megoldással szerzett pontot, hajtott és küzdött a végsőkig. A legfontosabb pillanatokban azonban az amerikai duó volt a jobb.

 

Az 50 perces első szett első harmadában minden játékos hozta adogatását, hatalmas csatát láthatott a wimbledoni Centerpálya közönsége. A magyar-kazah páros aztán 2:2 után elnyerte Venus Williams adogatását, ehhez kellett az ellenfél néhány hibája is. Sajnos ezután megváltozott a mérkőzés…

 

Az amerikai testvérpár még keményebben ütött és ki is használta esélyeit. Timi 15-re, majd Svedova 30-ra veszítette el adogatását. Közben Serena Williams bréklabdát hárított, majd a tengerentúli páros 5:3 után hatalmas csatában, három bréklabda után nyerte adogatását. Volt esély a visszakapaszkodásra, de sajnos mindig az amerikaiak választottak jobb megoldást.

 

A második szett még szorosabban alakult. Timi remekül adogatott, a hálónál is remek megoldásokat alkalmazott. Svedova is kiváló ütésekkel járult hozzá a páros teljesítményéhez. De ekkor már Venus Williams is egyre jobban játszott, míg Serena Williams tartotta addigi jó teljesítményét.

 

Sajnos 3:3 után jött az amerikaiak újabb sikeres fogadójátéka. A Williams-nővérek mindössze egy labdamenetet veszítettek Svedova szervájánál, ez pedig döntőnek bizonyult. Timi még hozta 5:3 után a szerváját, de az utolsó játékban nem sikerült brékelni. Volt labda az 5:5-höz, de végül Serena és Venus Williams egyenlített, majd a második meccslabdát már kihasználta.

 

Timi 2014-ben női párosban – Kristina Mladenovic oldalán, míg tavaly vegyes párosban – Alexander Peyával – volt döntős a sportág szentélyében.