Wimbledon 2016: pazar diadal a címvédő ellen!!!

Wimbledon 2016: pazar diadal a címvédő ellen!!!

2016-07-07 – Timi és Svedova magabiztosan, két szettben diadalmaskodott a világelső svájci-indiai kettős ellen.

 

WIMBLEDON (GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 5.)-Martina Hingis, Sania Mirza (svájci, indiai, 1.) 6:2, 6:4

 

„Rettentően örülök a mai győzelemnek! Elképesztő hangulat volt, teltházas meccset játszhattunk az 1-es pályás. Érdekes volt, hogy az 1-es pályán játszottunk, itteni idő szerint 1 órától a világelső páros ellen:) Boldog vagyok, mert jól teniszeztünk. Külön öröm, hogy így sikerült játszanunk, hiszen tegnap nem ment igazán jól. Nem könnyű egy Hingis-Mirza duót legyőzni. Nagyon-nagyon pozitív és jó dolog, hogy sikerült két szettben nyernünk. Most már zsinórban harmadszor játszok elődöntőt Wimbledonban: remélem túlszárnyalom a tavalyi és a tavalyelőtti eredményt is! De az még messze van, most meccsről-meccsre kell haladni! Ismét szeretném megköszönni a sok drukkolást és a biztató szavakat, nagyon-nagyon jólesik! Menni kell tovább előre!” – nyilatkozta Timi.

 

A mérkőzés 68 percig tartott.

 

A Hingis-Mirza duó nemrég még hosszú hónapokon át verhetetlen volt, míg Timi és Svedova csak a tavasz elején kezdte el a közös szereplést. A svájci-indiai párost az utóbbi időben több vereség érte, de nem csak emiatt volt kétesélyes a negyeddöntő. A magyar és a kazah játékos ugyanis egyre jobban érzi egymást a pályán is, Wimbledonra pedig oldalt is cseréltek a még jobb szereplés érdekében.

 

A csütörtöki negyeddöntő pedig szerencsére a vártnál is sokkal szebben alakult és remekül végződött! A 28 perces első szett második gémjében Timi 15-40-ről hozta az adogatását, utána pedig jött a remeklés!

 

A magyar-kazah kettős 1:1 után 15-re brékelte Hingist, majd nagy csatában meg is őrizte ezt az előnyt (3:1). Két sima adogatójáték után Timi és Svedova 4:2 után ismét 15-re nyerte el a bizonytalankodó svájci legenda szerváját! A nyolcadik gémben pedig labdamenetet sem nyert a tavalyi wimbledoni bajnok páros.

 

A második játszmát is remekül kezdte az alapvonalról és a hálónál is kiválóan játszó magyar-kazah duó. Az első gémben 30-0-ról sikerült elnyerni Mirza adogatását, ez nagy lépést jelentett a győzelem irányába. A negyedik gémben három bréklabdát hárított Timi és Svedova, majd jött az újabb brék, ezúttal 30-ra!

 

Timi ezután 30-ra hozta a szerváját, majd jött egy kisebb hullámvölgy. Svedova 5:2-nél a meccsért szervált, de 15-15 után elbizonytalanodott. A svájci-indiai kettős kétszer is sikeresen kérte a sólyomszemet, miután a vonalbíró – tévesen – kintnek ítélt két ütést is. Hingis és Mirza brékelt, majd 5:3 után ismét megnyerte adogatását.

 

Következett 5:4-nél Timi! A 23 éves magyar játékos kiválóan adogatott, 0-ra nyerte szerváját, így joggal ünnepelhetett Svedovával. Győzelem a wimbledoni negyeddöntőben!!!

 

A magyar játékos sorozatban harmadszor játszhat a döntőért női párosban a füves pályás Grand Slam-versenyen!

 

A 33 éves Atawo – korábban Kops-Jones – 22. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 10. (2015. március 2.) volt. Eddig 15 WTA- és 18 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. Tavaly szintén elődöntős volt Wimbledonban. Idei legjobb eredményeként elődöntős volt Prágában (Csehország, 500 000 dollár, salak, társ: Spears).

 

A 34 éves Spears szintén 22. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 10. (2015. március 2.) volt. Eddig 17 WTA- és 21 ITF-tornát nyert párosban.