Wimbledon 2016: magabiztos kezdés párosban

Wimbledon 2016: magabiztos kezdés párosban

2016-07-03 – A magyar-kazah kettős 1:4-ről fordított a második szettben a Keys-Stephens duó ellen.

 

WIMBLEDON (GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), NŐI PÁROS
Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 5.)-Madison Keys, Sloane Stephens (amerikai) 6:2, 6:4

 

 

A mérkőzés 67 percig tartott.

 

„Azt gondolom, hogy ez egy elég nehéz első kör volt. Nyilván az ellenfelünk nem volt kiemelt, hiszen Mi elég magasan rangsoroltak vagyunk. De egyéniben mindketten nagyon jó játékosok. Ez be is bizonyosodott, alapvonalról nagyon jól játszottak, ütötték szépen a labdát. A hálójátékuk azonban gyengébb volt, mint a miénk. Végül is ennek köszönhető ez a viszonylag sima győzelem. Ami jó: nagyon jól játszottunk együtt! Én továbbra is a tenyeres oldalamon játszok, Szláva pedig a fonákján. Azt hiszem, ez jobban is működik Nekünk. Örülök ennek a győzelemnek! Ez a lelkemnek is jót tett” – nyilatkozta Timi.

 

A rossz idő, a rendszeres esőzés miatt napokon át várt Timi arra, hogy párosban is pályára lépjen Wimbledonban. Végül erre a nyitó hét utolsó napján került sor, mivel a szervezők úgy döntöttek, a lemaradás csökkentése miatt az első vasárnapon is lesz játék. Erre negyedszer került sor az angliai Grand Slam-verseny történetében.

 

A magyar-kazah duót 5. helyen emelték ki, de elsőre egy veszélyes ellenfél jutott. Keys és Stephens ugyan mostanában ritkán szerepel párosban, de tudásuk kiemelkedő. Stephensről pedig Timi tudja talán a legjobban, hogy mire képes párosban. A magyar és az amerikai játékos ugyanis a juniorok között három Grand Slam-tornát nyert 2010-ben.

 

Vasárnap végül az előzetes műsorban szereplő 2-es helyett a 9-es pálya adott otthont Timi idei első wimbledoni párosmeccsének. A módosítás egyáltalán nem zavarta meg a magyar játékost és kazah társát!

 

A 31 perces első szettben Timi és Svedova kétszer (1:1 és 4:2 után) nyerte el ellenfele adogatását. A magyar-kazah páros a második és a hatodik gémben bréklabdát hárított, szoros meccset láthatott a közönség.

 

A második játszma két, teljesen ellentétes részre osztható. Az első periódusban az amerikaiak jobban játszottak. A nyitó gémben 15-40-ről nyerték adogatásukat, majd 2:1 után 15-re brékeltek. Ezután Keys és Stephens 15-re nyerte adogatását.

 

A folytatásban azonban jött az örömteli fordulat! Timi és Svedova 4:2 után brékelt 30ra, majd 4:4 után 15-re nyerte el ellenfele adogatását. A végén a magyar-kazah kettős 30-ra nyerte szerváját, így bejutott a második fordulóba.

 

Timi és Svedova következő ellenfele Aojama Suko és Ninomija Makoto lesz.

 

Aojama 74. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 31. (2013. november 25.) volt. Eddig 5 WTA- és 27 ITF-versenyt nyert. Idei legjobbjaként döntős volt Nürnbergben (Németország, 250 000 dollár, salak, társ: Renata Voracova). Három évvel ezelőtt elődöntős volt Wimbledonban a dél-afrikai Chanelle Scheepers oldalán.

 

Ninomija 102. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 96. (2016. április 18.) volt. Eddig 18 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban, idén két 50 000 és egy 25 000 dolláros tornán maradt veretlen.