Wimbledon 2016: jó kezdés egyesben

2016-06-28 – Timi harmadszor jutott be egyéniben a második fordulóba az angliai Grand Slam-versenyen.

 

WIMBLEDON (GRAND SLAM-VERSENY), NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Katie Swan (brit) 6:2, 6:3

 

A mérkőzés 63 percig tartott.

 

„Természetesen örülök annak, hogy sikerült abszolválni az első kört. Elég érdekes meccs volt, mert Katie Swan teljesen más ritmusban játszott, mint amihez hozzászokhattam az elmúlt hetekben-hónapokban. Picit lassabban játszott, ehhez alkalmazkodnom kellett. Nagyon-nagyon jól szervált, ez az erénye. Örülök, hogy sikerült nyerni, voltak rosszabb és jobb pillanataim. Ami fontos, amikor a második szett elején rosszabbul ment, akkor sikerült összeszednem Magam. Az utolsó három gémben már újra jól játszottam. Nagyon sok magyar volt kint a meccsen, köszönöm a drukkolást!” – nyilatkozta Timi.

 

ZÁDOR PÉTER FOTÓI (KATTINTS IDE!)

 

A 23 éves magyar játékos korábban kétszer, 2012-ben és 2015-ben jutott be egyesben a legjobb 64 közé Wimbledonban, és erre most is remek esélye volt. Ellenfele, Katie Swan ugyan tavaly döntős volt a juniorok között az Australian Openen, de Timi egyértelmű favoritként várta a kezést.

 

A jelenlegi legjobb magyar teniszező jól is kezdte a 29 perces első szettet. Timi simán brékelt, de előnyét azonnal el is veszítette. Swan igyekezett bátran és agresszívan játszani, Timi viszont törekedett a stabil és biztonságos ütésekre. A sokkal rutinosabb magyar játékos taktikája érvényesült, így hamarosan újra brékelőnybe került, majd 3:1 után ismét elnyerte ellenfele szerváját.

 

Swan 5:1 után hozta először az adogatását, de utána Timi simán lezárta a nyitó felvonást.

 

A második szett már szorosabban alakult. Timi ugyan gyorsan brékelőnybe került, de ellenfele 3:2-nál átvette a vezetést…

 

A magyar játékos ezután visszavette az irányítást, immár végleg. Timi 3:3 után 30-ra brékelt, majd 5:3 után csak egy labdamenetet veszített fogadóként.

 

Timi következő ellenfele Coco Vandeweghe lesz. Az 1991. december 6.-án született amerikai játékos 30. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 29. (2016. június 20.) volt. Eddig 2-2 WTA- és ITF-versenyt nyert egyesben. Idén s’Hertogenboschban (Hollandia, 250 000 dollár, fű) maradt veretlen, majd a legjobb négyig jutott Birminghamben (Anglia, 846 000 dollár, fű). Tavaly negyeddöntős volt Wimbledonban.