Wimbledon 2015: Timi helytállt, Serena pedig nyert

Wimbledon 2015: Timi helytállt, Serena pedig nyert

2015-07-01 – Az egyesben ötszörös bajnok, idén már az Australian Openen és a Roland Garroson is veretlen Serena Williams két szettben nyert Timi ellen a második fordulóban, Wimbledonban.

A mérkőzés 60 percig tartott a füves pályás Grand Slam-versenyen. A 22 éves magyar játékos csütörtökön női párosban is megkezdi szereplését Kristina Mladenovic oldalán.

 

THE CHAMPIONSHIPS (WIMBLEDON, GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), EGYES, 2. FORDULÓ
Serena Williams (amerikai, 1.)-Babos Tímea 6:4, 6:1

 

„Serena ma túl jól játszott! Szerintem Nekem is pozitív lehet ez a meccs, sok jó dolgot csináltam. De a szervái ma is megállíthatatlanok voltak…A második szettben, amikor volt egy pici esélyem, akkor kaptam három ászt. Majd úgy kezdett el teniszezni, ami ellen senkinek sem lehet igazi válasza. De így is élveztem nagyon a meccset. Örültem a lehetőségnek. Persze egyik szemem sír, a másik nevet…Ezzel a játékkal előrébb is juthattam volna, de sebaj” – nyilatkozta Timi.

 

A sportág 33 éves amerikai legendája már 2002-ben bajnok volt egyesben az All England Clubban, amikor Timi még csak álmodozhatott arról, hogy egyszer pályára léphet a tenisz wimbledoni szentélyében. Tavaly már szerepelt a Centerpályán a női párosok döntőjében, most pedig a Petra Cetkovska elleni szép győzelemmel szerzett jogot arra, hogy Serena Williamsszel mérkőzzön.

 

A világelső, Wimbledonban egyesben ötszörös bajnok világsztár nem adott esélyt Timinek, aki főleg a 35 perces első szettben játszott jól. Serena Williams az első gémben azonnal brékelt, a harmadik esélyt használta ki. Ezután pedig egyfajta „szervaháborút” láthatott a közönség.

 

Timi mindent megtett, saját adogatójátékait szépen hozta a következő félórában. De fogadóként nem volt esélye. Serena Williams ugyanis kiválóan és elképesztő erővel szervált, esélyt sem adott ellenfelének a breakre.

 

A végén, 5:4 után az amerikai sztár 30-ra hozta az adogatását, így a szettet is.

 

A második játszma már simább volt. Serena Williams azonnal brékelte ellenfelét, majd vezetett 2:0-ra. Timi ezután simán szépített, majd fogadóként két bréklabdához jutott.

 

Az első lehetőségnél a magyar játékos fonákja hosszúra szállt, majd jött egy elképesztő erődemonstráció. Serena Williams sorozatban három ászt ütött, ezzel megtörte Timi ellenállását.

 

A magyar játékos ezután már nem igazán bízhatott a fordulatban, a végén 0-ra veszítette el a szerváját.

 

Serena Williams 12 ászt és 2 kettőshibát ütött, míg Timi statisztikája 4/5 volt. A hivatalos wimbledoni honlap meccslapja szerint az amerikai világsztár 23 nyerőt ütött és 9 önhibát vétett, míg a magyar játékos “mérlege” 13/9.

 

Timi csütörtökön női párosban is megkezdi szereplését, Kristina Mladenovic oldalán a Magda Linette-Mandy Minella duó ellen. A két kettős a 6-os pálya 3. mérkőzésén lép majd pályára.

 

Szerdán vegyespárosban is elkészült a sorsolás: Timi és Alexander Peya az 5. kiemelt. A magyar-osztrák duó erőnyerő az első fordulóban, aztán a Belinda Bencic-Philipp Oswald (svájci, osztrák) vagy az Elina Szvitolina-Dominic Inglot (ukrán, brit) kettős lesz az ellenfél a második körben.