Wimbledon 2015: siker vegyes párosban

2015-07-07 – Timi már vegyes párosban is negyeddöntős Wimbledonban! A 22 éves magyar játékos és Alexander Peya két szettben, 71 perc alatt nyert a Szavcsuk-Marach duó ellen a 3. fordulóban.

Timi és Peya következő ellenfele a 2. helyen kiemelt Sania Mirza-Bruno Soares kettős lesz.

 

THE CHAMPIONSHIPS (WIMBLEDON, GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), VEGYES PÁROS, 3. FORDULÓ
Babos Tímea, Alexander Peya (magyar, osztrák, 5.)-Olha Szavcsuk, Oliver Marach (ukrán, osztrák) 6:3, 7:6 (8-6)

 

A magyar és osztrák játékos először a Roland Garroson indult együtt, akkor bejutott a legjobb nyolc közé. Kedden ugyanez volt a tét Wimbledonban, és ismét sikerrel zárult a mérkőzés.

 

Timi és Peya a 25 perces első szettben a negyedik gémben brékelt 30-ra, a harmadik esélyt használta ki. Mint később kiderült, ez volt a mérkőzés az egyedüli alkalom, amikor valamelyik játékos nem tudta megnyerni a szerváját.

 

A 22 éves magyar játékos és osztrák társa végigvitte az előnyt, 5:3 után 15-re hozta a szerváját.

 

A második szett még szorosabban alakult. Szerencsére Timi és Peya a legfontosabb pillanatokban jobb volt! Ebből pedig volt elég. Az osztrák játékos 5:4-nél 0-40-ről nyerte adogatását, három szettlabdát hárított. Hamarosan pedig jött a tie-break.

 

A rövidítés elején az ukrán-osztrák páros vezetett minibrékkel, de rövidesen már 5-3 volt Timi és Peya javára. Szavcsuk és Marach egyenlített, majd 6-5 után meccslabdát is hárított. Szerencsére Peya remek fogadása újabb meccslabdát ért, majd Timi adogatását Marach nem tudta fogadni!

 

Timi és Peya következő ellenfele a 2. helyen kiemelt Sania Mirza-Bruno Soares kettős lesz.

 

A 28 éves indiai játékos első helyen áll a világranglistán, 2015. április 13.-a óta. Karrierje során 26 WTA- és 4 ITF-versenyt nyert női párosban. Vegyespárosban 3 Grand Slam-tornán maradt veretlen: 2009-ben az Australian Openen (társ: Mahesh Bhupathi), 2012-ben a Roland Garroson (társ: Bhupathi) és 2014-ben a US Openen (társ: Soares).

 

A 33 éves Soares 14. a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 3. (2013. október 7.) volt. Eddig 19 ATP-tornát nyert férfi párosban. Két évvel ezelőtt döntős volt vegyespárosban Wimbledonban (társ: Lisa Raymond), míg 2012-ben (társ: Jekatyerina Makarova) és 2014-ben bajnok volt a US Openen. A brazil játékos egyébként évek óta Alexander Peya társaként szerepel férfi párosban.