Wimbledon 2015: sima vereség a döntőben

Wimbledon 2015: sima vereség a döntőben

2015-07-12 – A Martina Hingis-Leander Paes kettős magabiztosan, két szettben nyert a vegyes páros döntőjében a Babos Tímea-Alexander Peya duó ellen Wimbledonban.

A mérkőzés 40 percig tartott.

 

THE CHAMPIONSHIPS (WIMBLEDON, GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), VEGYES PÁROS, DÖNTŐ
Martina Hingis, Leander Paes (svájci, indiai, 7.)-Babos Tímea, Alexander Peya (magyar, osztrák, 5.) 6:1, 6:1

 

Tavaly a magyar játékos női párosban volt döntős Kristina Mladenovic oldalán, akkor a Sara Errani-Roberta Vinci duó 6:1, 6:3-ra győzött. Idén a Novak Djokovics-Roger Federer álomfinálé után jött Babos Tímea mérkőzése, amely sajnos nagyon rövid ideig tartott.

 

Martina Hingis szombaton egy maratoni hosszúságú és rendkívül fordulatos döntőben diadalmaskodott női párosban Sania Mirzával, vasárnap pedig már Leander Paes oldalán ünnepelhetett. A svájci és az indiai teniszlegenda esélyt sem adott a magyar-osztrák kettősnek. Hingis és Paes rengeteg szellemes és technikás ütéssel „bontotta le” az ellenfél védekezését.

 

Sajnos Timi és Peya sokat hibázott, nagyon ritkán bizonyította tudását. A 19 perces első és a 21 perces második szettben is az osztrák játékos hozta egyszer-egyszer az adogatását.

 

A nyitó felvonásban 1:0 után bréklabdát hárított Peya, majd után újabb két labdamenetet nyert. Ezután viszont 6:1, 4:0-ig csak Hingis és Paes örülhetett a gémek után.

 

A végén Timi 0-40 után még hárított egy meccslabdát, de utána Paes újabb remek ritörnje lezárta a finálét.

 

A 34 éves svájci klasszis vegyes párosban 2006-ban (társ: Mahesh Bhupathi) és 2015-ben (társ: Paes) megnyerte az Australian Opent, vagyis Wimbledonban ünnepelte harmadik Grand Slam-címét ebben a műfajban.

 

A 42 éves Paes vegyes párosban nyolcadszor maradt veretlen: korábban az Australian Openen 2003-ban (Martina Navratilova), 2010-ben (társ: Cara Black) és 2015-ben, Wimbledonban 1999-ben (társ: Lisa Raymond), 2003-ban (társ: Navratilova) és 2010-ben (társ: Black), míg a US Openen 2008-ban (társ: Black) volt bajnok. Paes további nyolc alkalommal volt döntős.

 

A tervek szerint a magyar játékos a jövő héten már a 250 000 dolláros, bukaresti salak pályás WTA-versenyen lép pályára. Csak egyesben nevezett: az első fordulóban a 2. helyen kiemelt Roberta Vinci az ellenfele.

 

Wimbledon2015_44