Wimbledon 2015: elődöntő vegyes párosban

Wimbledon 2015: elődöntő vegyes párosban

2015-07-09 – Timi és Alexander Peya hatalmas csatában, két meccslabdát is hárítva nyert három szettben a 2014-es a US Openen bajnok Sania Mirza-Bruno Soares duó ellen a negyeddöntőben!

A mérkőzés 2 óra 24 percig tartott. Az 5. helyen kiemelt magyar-osztrák kettős ellenfele a legjobb négy között az Anabel Medina Garrigues-Robert Lindstedt páros lesz. Timi pénteken két elődöntőt játszik Wimbledonban, ez történelmi siker a magyar teniszben!

 

THE CHAMPIONSHIPS (WIMBLEDON, GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), VEGYES PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Alexander Peya (magyar, osztrák, 5.)-Sania Mirza, Bruno Soares (indiai, brazil, 2.) 3:6, 7:6 (8-6), 9:7

 

„Nagyon nagy meccs volt, eddigi karrierem „legdurvább” vegyespárosa. Tele fordulatokkal, izgalmakkal. Két meccslabdát hárítottunk, a szervámmal, két elképesztő ponttal. Örülök, hogy két elődöntőt játszhatok Wimbledonban!” – nyilatkozta Timi.

 

A papírforma a 2. helyen kiemelt, sokkal összeszokottabb és tavaly a US Openen verhetetlen indiai-brazil duó sikerét ígérte. De szerencsére ez a meccs sem arról szólt, hogy ki az esélyesebb!

 

A 31 perces első szett már az elején eldőlt…Mirza és Soares két bréklabdát hárított, majd 40-re elnyerte Peya adogatását. Ezután már mindkét kettős hozta az adogatását, 5:3 után az indiai-brazil duó 30-ra hozta a szerváját, a harmadik szettlabdát értékesítette.

 

A 61 perces második szett elején a magyar-osztrák duó két gémben összesen négy bréklabdát hárított, ez pedig erőt és hitet adott a folytatásra. Timi és Peya 4:3 után 40-re brékelt, 15-40 után a harmadik esélyt használta ki. Sajnos ezután az osztrák játékos újra „botlott”, két játszmalabdáról veszítette el a szerváját.

 

Mirza és Soares 5:4 után újabb szettlabdát hárított, majd pár perccel később jött a tie-break.

 

A rövidítésben Timi és Peya 0-3-ról fordított 6-4-re. Sajnos az ellenfél ekkor még egyenlített, de hiába. A magyar-osztrák duó 7-6 után ismét pontot szerzett fogadóként, így 1-1-re alakult az állás!

 

A döntő játszma nem indult jól. Timi a meccs során először elveszítette a szerváját, az indiai-brazil kettős pedig elhúzott 4:1-re…De jött az újabb csavar és fordulat!!! Timi és társa 4:2 után 0-ra brékelt, majd feljött 4:4-re.

 

Jött a drámai végjáték! Timi és Peya 6:5-nél remek megoldásokkal hárított két meccslabdát, majd 7:7 után ismét 0-ra brékelt!

 

A magyar játékosra a rendkívül nehéz feladat, a negyeddöntő „kiszerválása”. Timi pedig elképesztő izgalmak után, két bréklabdát is hárítva megnyerte adogatását. A magyar-osztrák duó a második meccslabdát értékesítette!!!

 

Az 5. helyen kiemelt kettős ellenfele a legjobb négy között az Anabel Medina Garrigues-Robert Lindstedt páros lesz.

 

A 32 éves spanyol játékos 35. a világranglistán, karrierje legjobbjaként 3. (2008. november 10.) volt. Eddig 25 WTA- és 3 ITF-versenyt nyert női párosban. A rutinos spanyol játékos 2008-ban és 2009-ben diadalmaskodott a Roland Garroson a szintén spanyol Virginia Ruano Pascual oldalán. Vegyespárosban 2009-ben az Australian Openen, míg 2013-ban a US Openen volt elődöntős. Idén két WTA-tornát nyert női párosban: Antwerpenben (Belgium, 731 000 dollár, fedett pálya, társ: Arantxa Parra Santonja) és Nürnbergben (Németország, 250 000 dollár, salak, társ: Csan Hao-csing).

 

A 38 éves Robert Lindstedt 35. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 3. (2013. május 20.) volt. Eddig 18 ATP-tornát nyert férfi párosban. A svéd játékos 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben döntős volt férfi párosban a román Horia Tecau oldalán Wimbledonban, míg 2014-ben veretlen maradt az Australian Openen a lengyel Lukasz Kubottal.