Wimbledon 2015: elődöntő női párosban

Wimbledon 2015: elődöntő női párosban

2015-07-08 – Remek mérkőzésen Timi és Kristina Mladenovic három szettben nyert a Hszie Szu-vej – Flavia Penetta kettős ellen és már elődöntős Wimbledonban!

A találkozó 1 óra 41 percig tartott. A 4. helyen kiemelt magyar-francia duó következő ellenfele a Jekatyerina Makarova-Jelena Vesznyina kettős lesz.

 

THE CHAMPIONSHIPS (WIMBLEDON, GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 4.)-Hszie Szu-vej, Flavia Pennetta (tajvani, olasz, 7.) 6:3, 4:6, 6:4

 

„Nagyon kemény meccs volt. De úgy érzem, hogy jól játszottunk. És a fontos pillanatokban mi voltunk a jobbak! Irány az elődöntő! Egy nehéz ellenféllel játszunk, de már alig várom!” – nyilatkozta Timi boldogan.

 

A NEGYEDDÖNTŐ UTOLSÓ PERCEI (A DIGI SPORT KÖZVETÍTÉSE – KATTINTS IDE!!!)

 

Timi és Mladenovic pazarul kezdte a 31 perces első szettet! A magyar játékos 15-40-ről nyerte az adogatását, majd utánas esélyt sem adott társával az ellenfélnek. Timi és Kristina Mladenovic kétszer brékelte a két rutinos ellenfelet, akik mindketten vezették már párosban a világranglistát.

 

Aztán 5:0 után mégis nehéz lett a szett. Mladenovic 40-0-ről, összesen négy játszmalabdáról veszítette el az adogatását…Szerencsére Timi 5:3 után nagyon biztosan hozta a szerváját, így a szettet is.

 

A 34 perces második felvonás még szorosabban alakult. A tajvani és az olasz klasszis alaposan feljavult adogatóként, és már fogadóként is veszélyesebb volt. Sajnos a szett egyetlen brékje 5:4 után jött, Timi nem tudta hozni a szerváját.

 

Szerencsére a döntő játszma ismét sok örömöt hozott a tavalyi döntős magyar-francia duónak! Timi és társa 1:1 után 0-ra brékelt, majd a magyar játékos négy bréklabdát hárított. Sőt! 3:1 után a 4. helyen kiemelt kettős újra elnyerte ellenfele szerváját!!!

 

Mladenovic 4:1 után elveszítette a szerváját, de a következő két adogatógém már sikeres volt. Timi 30-ra hozta a sajátját, majd 5:4 után Mladenovic 15-re szerválta ki a negyeddöntőt!!!

 

A magyar-francia duó következő ellenfele a Jekatyerina Makarova-Jelena Vesznyina páros lesz.

 

A 27 éves Makarova 3. helyen áll párosban a világranglistán, ez karrierje eddigi legjobbja. Pályafutása során 6 WTA- és 9 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. A Roland Garroson 2013-ban, míg a US Openen 2014-ben maradt veretlen Vesznyinával.

 

A 28 éves Vesznyina szintén 3. helyen áll a világranglistán, ez karrierje legjobbja. Eddig 11 WTA- és 6 ITF-versenyt nyert női párosban.

 

Az orosz páros idei legjobbjaként döntős volt Indian Wellsben és Miamiban. A Makarova-Vesznyina duó idén negyeddöntős volt az Australian Openen, míg a Roland Garroson a legjobb négyig jutott.

 

Timi_Kiki_06