Wimbledon 2015: végre győzelem egyesben!

Wimbledon 2015: végre győzelem egyesben!

2015-06-29 – Timi három év után ismét mérkőzést nyert egyesben Grand Slam-versenyen, két szettben búcsúztatta a selejtezőből érkezett Petra Cetkovskát.

A mérkőzés 1 óra 23 percig tartott. A 22 éves magyar játékos következő ellenfele Serena Williams lesz.

 

THE CHAMPIONSHIPS (WIMBLEDON, GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Petra Cetkovska (cseh) 7:6 (7-4), 6:3

 

„Nagyon örülök, hogy végre sikerült nyerni egyesben is egy Grand Slam-verseny főtábláján! Az első szettben nem játszottam valami jól, izgultam is rendesen. De aztán a másodikban jól és összeszedetten játszottam, noha az ellenfelem korán brékelt. Boldog és izgatott vagyok! Köszi Mindenkinek a drukkolást!” – nyilatkozta Timi.

 

A magyar játékos 2012-ben Wimbledonban aratta előző győzelmét egyesben, azóta „csak” női párosban és vegyespárosban ünnepelhetett. Többször közel állt a továbbjutáshoz egyéniben, de valami mindig hiányzott…

 

Ezúttal a korábbi top30-as játékos, Petra Cetkovska állt a háló túloldalán. A rutinos cseh teniszező a selejtezőben aratott három győzelemmel „felvértezve” érkezett és alaposan megnehezítette Timi feladatát. Megnehezítette, de legyőzni nem tudta!

 

A 22 éves magyar játékos ugyanis egy néhány perces időszakot leszámítva mindig jobban jött ki a fontos helyzetekből!

 

Az 50 perces első szett nyitó játékában Timi kétszer is kettőshibát vétett, de 0-40 után is megnyerte adogatását. Ezután mindkét játékos hozta a szerváját, bréklabdát sem kellett hárítania.

 

A rövidítésben Cetkovska 2-2 után elnyerte ellenfele adogatását, de ezután Timi nyert két pontot fogadóként. A cseh játékos 5-3 után még visszabrékelt, de a következő két labdamenetet ismét Timi nyerte, újra fogadóként.

 

A második szett első három játékát Cetkovska uralta, brékelt és elhúzott 3:0-ra. A második gémet 15-40-ről hozta adogatóként…

 

De Timi ezután ismét megmutatta, hogy hatalmas szívvel tud küzdeni a sikerért. Átvette az irányítást, szinte esélyt sem adott ellenfelének. A 22 éves magyar játékos háromszor brékelt (15-re, majd kétszer 30-ra), és végül megérdemelten jutott a legjobb 64 közé Wimbledonban!!!

 

A 22 éves magyar játékos következő ellenfele Serena Williams lesz.

 

A sportág 33 éves amerikai legendája egyesben 20 Grand Slam-versenyt nyert eddigi, Wimbledonban 2002-ben, 2003-ban, 2009-ben, 2010-ben és 2012-ben diadalmaskodott. Idén már az Australian Openen és a Roland Garroson is veretlen maradt, vagyis Angliában nagy lépést tehet a naptári évben elért Grand Slamre. Serena Williams egyesben 2012-ben volt olimpiai bajnok, és az év végi világbajnokságot is ötször nyerte meg. Jelenleg is vezeti a világranglistát, amelynek első helyére először 2002. július 8-án került.

 

Timi párosban már találkozott az amerikai világsztárral. Tavaly a US Open első fordulójában a magyar játékos és Kristina Mladenovic az első fordulóban 7:6, 6:7, 6:1-re szenvedett vereséget Serena és Venus Williams duójától.

 

Wimbledon2015_03  Wimbledon2015_04