Wimbledon 2015: két nehéz meccs, két győzelem

Wimbledon 2015: két nehéz meccs, két győzelem

2015-07-04 – Timi és Kristina Mladenovic két szettben nyert a Monica Niculescu-Olha Szavcsuk duó ellen a párosverseny második fordulójában Wimbledonban.

A mérkőzés 1 óra 17 percig tartott. A 4. helyen kiemelt magyar-francia kettős következő ellenfele a Michaella Krajicek-Barbora Strycova (holland, cseh, 14.) kettős lesz. Este Timi és Alexander Peya nagy csatában, 1 óra 53 perc alatt nyert a Belinda Bencic-Philipp Oswald duó ellen, így bejutott a harmadik fordulóba vegyes párosban.

 

THE CHAMPIONSHIPS (WIMBLEDON, GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 4.)-Monica Niculescu, Olha Szavcsuk (román, ukrán) 6:4, 6:4

 

THE CHAMPIONSHIPS (WIMBLEDON, GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), VEGYES PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Alexander Peya (magyar, osztrák, 5.)-Belinda Bencic, Philipp Oswald (svájci, osztrák) 6:2, 6:7 (5-7), 6:4

 

„Fuuuú, hosszú nap volt a mai. Örülök a győzelmeknek! Nehéz meccs volt mindkettő. Nem játszottuk a legjobb teniszünket, de küzdöttünk és akartuk a győzelmet! Holnap szünnap, azt hiszem rám is fér ez” – nyilatkozta Timi.

 

A rendkívül kellemetlen stílusú Niculescu szombaton bejutott egyesben a legjobb 16 közé, majd a pihenőt követően párosban is megtett mindent a sikerért a párosspecialista Szavcsuk oldalán. Szerencsére ez is kevés volt Timi és Mladenovic ellen, de el kell ismerni, izgalomban és fordulatokban nem volt hiány.

 

A 37 perces első szett elején, 2:2 után sajnos a magyar játékos elveszítette adogatását. Szerencsére utána Timi és Mladenovic azonnal visszabrékelt, majd jött két nagyon szoros és izgalmas gém. A francia játékos három bréklabdát hárított, majd a román-ukrán duó jött vissza két bréklabdáról a játszmába.

 

A végén aztán Timi és Mladenovic több remek megoldással bontotta meg az ellenfél védekezését, így 5:4 sikerült az újabb brék.

 

A második szett más forgatókönyvet hozott. Timi és társa folyamatosan nyomás alatt tartotta fogadóként az ellenfelet. Végül több lehetőséget követően 4:3 után sikerült elnyerni a román-ukrán kettős szerváját, úgy tűnt, eldőlt a meccs.

 

Sajnos Mladenovic nem tudta kiszerválni a meccset, így fogadni kellett a továbbjutásért. Timi és francia társa ismét jól fogadott, majd a második meccslabdára Szavcsuk kettőshibát vétett.

 

A tavaly Wimbledonban döntős magyar-francia duó következő ellenfele a 14. helyen kiemelt Michaella Krajicek-Barbora Strycova kettős lesz.

 

Krajicek a 31. helyen áll párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 23. (2015. március 23.) volt. A 26 éves holland játékos eddig 5 WTA- és 15 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. Idei legjobbjaként elődöntős volt Brisbane-ben (Ausztrália, 1 000 000 dollár, kemény pálya, társ: Karolina Pliskova), Birminghamben (Anglia, 731 000 dollár, fű, társ: Strycova) és az Australian Openen (Ausztrália, kemény pálya, társ: Strycova). A Roland Garroson a legjobb nyolcig jutott Strycovával, valamint Prágában (250 000 dollár, salak, társ: Ka. Pliskova), Dohában (Katar, 731 000 dollár, társ: Strycova) és Antwerpenben (Belgium, 731 000 dollár, fedett pálya, társ: Niculescu)

 

A 28 éves cseh játékos eddig 17 WTA- és 10 ITF-tornát nyert párosban. Pályafutása legjobbjaként 14. (2011. január 31.) volt a rangsorban, jelenleg a 29. helyen áll.

 

Szombaton este Timi és Alexander Peya nagy csatában, 1 óra 53 perc alatt nyert a Belinda Bencic-Philipp Oswald duó ellen, így bejutott a harmadik fordulóba vegyespárosban.

 

Az 5. helyen kiemelt magyar-osztrák páros nagyon simán, három brékkel nyerte a 29 perces első szettet. Utána Bencic és Oswald nagyon összeszedte magát adogatóként, de a meccs így is eldőlhetett volna. A tizenegyedik gémben, 5:5 után Timi és Peya három bréklabdához jutott, de nem sikerült kihasználni az esélyt.

 

A rövidítést nagy csatában nyerte a svájci-osztrák kettős, majd a harmadik szettben brékelőnyhöz jutott (2:1). Szerencsére Timi és Peya azonnal visszabrékelt, majd a folytatásban már hibátlanul szervált.

 

A végén, 6:5-nél Bencic adogatott, Timi és Peya pedig labdamenetet sem veszített!

 

A magyar-osztrák kettős következő ellenfele az Arantxa Parra-Santonja – David Marrero (spanyol, 17.) vagy az Olha Szavcsuk-Oliver Marach (ukrán, osztrák) duó lesz.