Wimbledon 2015: vereség női párosban

2015-07-10 – Fordulatokban rendkívül gazdag mérkőzésen a Jekatyerina Makarova-Jelena Vesznyina három szettben nyert Timi és Kristina Mladenovic ellen a wimbledoni elődöntőben.

A mérkőzés 2 óra 5 percig tartott. A 22 éves magyar játékos pénteken még vegyespárosban is pályára lép a fináléba jutásért.

 

THE CHAMPIONSHIPS (WIMBLEDON, GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), NŐI PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Jekatyerina Makarova, Jelena Vesznyina (orosz, 2.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 4.) 6:3, 4:6, 6:4

 

Timi és társa tavaly döntős volt Wimbledonban és idén is nagyon közel állt a hatalmas sikerhez. De sajnos a kétszeres US Open-győztes orosz kettős végül megállította az idei menetelést…

 

A 32 perces első szettben Makarova és Vesznyina 3:1-re elhúzott, miután az elődöntő során először elnyerte Mladenovic adogatását. A magyar-francia duó még egyenlített 3:3-ra, de után ismét jött egy brék. Az orosz duó ezúttal 40-re brékelte Mladenovicot, majd 40-re szerválta ki a szettet.

 

A 39 perces második felvonás sem indult jól…Makarova és Vesznyina 1:1 után 0-ra brékelte a rendkívül bizonytalanul adogató Mladenovicot, majd a következő gémben 15-40 után összesen három bréklabdát hárított.

 

De Timi és társa nem adta fel! A hősiesen küzdő magyar-francia kettős 3:2 után 15-re nyerte el ellenfele szerváját, de utána Mladenovic újra 40-re veszítette el a sajátját. Ezután viszont a magyar-francia duó átvette az irányítást! Timi és társa sorozatban három gémet nyert, kétszer brékelt, másodszorra 0-ra! Jöhetett a döntő játszma.

 

Sajnos a harnadik játszma elején sorsdöntő gémek jöttek…Mladenovic 40-15-ös előnyről veszítette az adogatását, majd 2:0 után Timi hiába hárított négy bréklabdát, végül az oroszok örülhettek. Ezután Makarova és Vesznyina 4:0-ra és 40-15-re is vezetett, úgy tűnt, közel az elődöntő vége.

 

De jött az újabb fordulat! Mladenovic végül hozta a szerváját, majd 5:2 után sikerült 30-ra brékelni Vesznyinát. Pár perccel később, 5:4-nél Timi és Mladenovic bréklabdához jutott, de ezután Makarova ászt, majd újabb két remek adogatást ütött. Ez pedig sajnos lezárta a mérkőzést…