Wimbledon 2015: jó bemutatkozás női párosban

Wimbledon 2015: jó bemutatkozás női párosban

2015-07-02 – Timi és Kristina Mladenovic két szettben nyert a Magda Linette-Mandy Minella duó ellen a női páros első fordulójában Wimbledonban.

A mérkőzés 61 percig tartott. A 4. helyen kiemelt magyar-francia duó következő ellenfele a Monica Niculescu-Olha Szavcsuk (román, ukrán) kettős lesz.

 

THE CHAMPIONSHIPS (WIMBLEDON, GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 4.)-Magda Linette, Mandy Minella (lengyel, luxemburgi) 6:4, 6:1

 

Timi és Kristina Mladenovic tavaly döntőt játszott az All England Club legendás Centerpályáján és idén is jól kezdte szereplését. Igaz, a bréklabdák kihasználása sokáig nehezen ment, de így sem volt igazán esélye a Linette-Minella duónak.

 

A magyar-francia kettős már az első játékban elnyerte ellenfele szerváját, a harmadik esélyt kihasználva 40-re brékelte a lengyel játékost. Ezután viszont az első szett végéig csak a kimaradt esélyek következtek…

 

Az ötödik játékban Linette, a hetedik gémben Minella hozta az adogatását 15-40-ről. Szerencsére Timi és Mladenovic adogatóként szinte tökéletes teljesítményt nyújtott, nem kellett bréklabdát hárítani. Aztán 5:4 után a magyar játékos 0-ra nyerte a szerváját, így „meglett” a szett.

 

A második játszma már jóval simábban alakult! Minella ugyan az első gémben hárított három bréklabdát, de többre nem futotta már a lengyel-luxemburgi kettős tudásából. Timi és társa a harmadik játékban a negyedik esélyt kihasználva elnyerte Linette szerváját, ez pedig el is döntötte a meccset.

 

A magyar-francia kettős 3:1 után 40-re brékelte Minellát, majd 5:1-et követően 30-ra nyerte el Linette szerváját.

 

Timi és Kristina Mladenovic következő ellenfele a Monica Niculescu-Olha Szavcsuk páros lesz.

 

A 27 éves Niculescu 52. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 24. (2010. június 7.) volt. Pályafutása során 4 WTA- és 21 ITF-versenyt nyert női párosban. Az Australian Openen 2012-ben, a Roland Garroson 2010-ben volt negyeddöntős ebben a műfajban. Wimbledonban a 2009-es harmadik forduló számít a legjobb eredményének. Idei legjobbjaként finalista volt Hobartban (Ausztrália, 250 000 dollár, kemény pálya, társ: Vitalija Djatcsenko).

 

A szintén 27 éves Szavcsuk 61. a világranglistán, karrierje legjobbjaként 51. (2015. április 6.) volt. Eddig 2 WTA- és 8 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. Eddig a 2013-as második forduló volt a legjobb eredménye Wimbledonban, ezt idén már megismételte. A 2015-ös szezonban a Kuala Lumpur-i (Malajzia, 250 000 dollár, kemény pálya, társ: Julija Bejgelcimer) döntő számít a legnagyobb sikerének.