Wimbledon 2014: vereség egyesben három szettben…

Wimbledon 2014: vereség egyesben három szettben…

2014-06-23 – Timi az első fordulóban búcsúzott egyesben a wimbledoni Grand Slam-versenyen, miután három játszmás mérkőzésen vereséget szenvedett Naomi Broadytól.

A mérkőzés 1 óra 53 percig tartott. A magyar játékos szerdán párosban lép pályára a francia Kristina Mladenovic oldalán, az ellenfél a cseh Karolina és Kristyna Pliskova lesz.

 

THE CHAMPIONSHIPS (WIMBLEDON, GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), EGYES, 1. FORDULÓ
Naomi Broady (brit)-Babos Tímea 2:6, 7:6 (9-7), 6:0

 

A 21 éves magyar játékos jó eséllyel várta a wimbledoni bemutatkozást, hiszen jóval előkelőbb helyen áll a világranglistán és Birminghamben is jól játszott a főtáblán.

 

A 29 perces első szettben még Timi irányított, pontosan és jól adogatott, fogadásai is sok pontot hoztak. A 24 éves brit játékos rengeteget hibázott, ezzel is megkönnyítette ellenfele feladatát.

 

A magyar játékos az első gémben 40-re brékelt egy szép tenyeressel, majd 3:1 után újra elnyerte ellenfele szerváját. A hatodik játékban Timi 15-401 után három bréklabdát hárított, majd 5:2 után 15-re hozta a szettet.

 

Sajnos az 51 perces második szett fordulatot hozott. Broady alaposan feljavult adogatóként, egyre bátrabban és pontosabban ütött. Timi tartotta a lépést ellenfelével, de sajnos a rövidítésig nem jutott el bréklabdáig. A tie-breakben pedig szinte végig a hazai játékos vezetett, majd a végén az sem zavarta meg, hogy szettlabdánál elcsúszott. Broady a negyedik esélyét használta ki és harcolta ki a döntő szettet.

 

A harmadik játszma elején Timi 30-0-ról veszítette el adogatását, majd két bréklabdához jutott, de eredmény nélkül…A következő gémben Broady fogadóként 40-15-re elhúzott, és élt is a lehetőséggel…

 

A negyedik gémben az immár sokkal magabiztosabb brit játékos 15-30-ról hozta adogatását, majd újra brékelt 30-ra…Broady az utolsó játékban már labdamenetet sem veszített…