Wimbledon 2014: vereség a döntőben

2014-07-05 – Timi és Kristina Mladenovic két játszmás mérkőzésen vereséget szenvedett a 2. helyen kiemelt Sara Errani-Roberta Vinci kettőstől a női páros döntőjében.

A mérkőzés 55 percig tartott. Az olasz duó ezzel valamennyi Grand Slam-versenyen diadalmaskodott legalább egy alkalommal. Errani és Vinci az Australian Openen kétszer (2013, 2014), a Roland Garroson (2012), Wimbledonban (2014) és a US Openen (2012) egyszer-egyszer maradt veretlen.

 

THE CHAMPIONSHIPS (WIMBLEDON, GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), NŐI PÁROS, DÖNTŐ
Sara Errani, Roberta Vinci (olasz, 2.)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 14.) 6:1, 6:3

 

„Az ellenfél ma parádésan játszott, gyakorlatilag esélyt sem adott a győzelemre. Mi talán kevésbé játszottunk jól, főleg a szerva nem volt olyan hatékony, mint az elmúlt meccseken. De természetesen boldog vagyok, óriási élmény volt a Centeren egy döntőt játszani! Errani és Vinci ma szinte tökéletes teniszt mutatott be, nehéz volt fogást találni rajtuk. Mind szervánál, mint ritörnnél olyan nyomás alá helyeztek minket, amit mi sajnos nem kezeltünk jól. Az alapvonaljátékunk döcögött, a nagy szerváinkat tökéletesen lekezelték, a hálónál pedig fantasztikus teljesítményt nyújtottak. Minden dicséret az olasz párosé, rettentően rákészültek erre a meccsre és csak gratulálni tudunk nekik. Ma ők voltak a jobbak, de reméljük, hogy lesz úgy is, hogy ők gratuláljanak nekünk. Összességében jó két hetet zártam párosban és vegyesben. Egyéniben pedig menni kell tovább előre, építkezni kell a páros sikerekre. Jövő héten már újabb verseny jön, de azért a következő két napban szeretném kiélvezni, hogy wimbledoni döntős vagyok. Köszönöm a drukkolást és már izgatottam várom, hogy mit hoz a közös jövő Kikivel!” – nyilatkozta Timi.

 

Timi és Kristina Mladenovic remek és emlékezetes mérkőzések után jutott a döntőbe, a wimbledoni Centerpályára. A két 21 éves játékos először volt női párosban döntős Grand Slam-versenyen, míg a sokkal tapasztaltabb olasz kettős azért küzdött, hogy megnyerje a még hiányzó, utolsó GS-trófeát.

 

Sajnos a finálé simán alakult, Errani és Vinci szinte minden kisebb-nagyobb hibát kihasznált. Timi és Kiki Mladenovic küzdött az utolsó pillanatig, de a hibákat ezúttal nem igazán tudták ellensúlyozni.

 

A sokkal összeszokottabb és tapasztaltabb olasz duó a 27 perces első szettben gyorsan brékelőnybe került, majd 2:0 után nagy csatában Mladenovic adogatását is elnyerte.

 

Ekkor következett Errani és egy apró remény…Timi és társa ugyanis elnyerte az ellenfél adogatását, noha az olasz duó már 40-15-re is vezetett. Sajnos ez sem hozott fordulatot, Errani és Vinci újra három gémet nyert sorozatban, így gyorsan lezárta az első játszmát.

 

A második szett már szorosabban alakult, de sajnos egy megingás megpecsételte Timi és társa sorsát. A hatodik gémben az olasz duó fogadóként már 40-0-ra is vezetett, végül 30-ra brékelte a magyar játékost.

 

Vinci ezután is remekelt adogatóként és fogadóként is, és Errani sem rontott sokat. Így Timi és Kiki Mladenovic ugyan 5:2 után még szépített, de többre már nem futotta. Vinci adogatásánál ugyan a magyar-francia kettős feljött 30-0-ról 30-30-ra, de ezután újra az olaszok örülhettek.

 

Timi a jövő héten a 100 000 dolláros biarritzi ITF-versenyen lép pályára.

 

Wimbledon2014_dnt_02  Wimbledon2014_dnt_04  Wimby_dnt_01  ZP__8305_540