Wimbledon 2014: Timi és Kiki a döntőben

Wimbledon 2014: Timi és Kiki a döntőben

2014-07-04 – Timi és Kristina Mladenovic mindössze négy gémet veszített a legjobb négy között az Andrea Petkovic-Magdalena Rybarikova ellen, így bejutott a döntőbe!!!

A mérkőzés 57 percig tartott. A 14. helyen kiemelt magyar-francia kettős ellenfele a fináléban a Sara Errani-Roberta Vinci páros lesz.

 

THE CHAMPIONSHIPS (WIMBLEDON, GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), NŐI PÁROS, ELŐDÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 14.)-Andrea Petkovic, Magdalena Rybarikova (német, szlovák) 6:1, 6:3

„Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy életem első felnőtt GS döntőjébe jutottam! Annak pedig külön örülök, hogy a tenisz szentélyében, Wimbledonban sikerült ez. Végre újra Magyar döntős Wimbledonban Taróczy Balázs után! És csak remélni tudom, hogy Temesvári Andi Garros-győzelme után újra lesz női győztes is! Kiki és én is nagyon akartuk ezt a győzelmet és úgy gondolom, hogy taktikusan és fegyelmezetten játszottunk végig. Annak ellenére, hogy a körülmények nem voltak egyszerűek. A szél folyamatosan kavargott, ami különösen adogatásnál volt zavaró. De szerencsére mi ezt ma egy picit jobban kezeltük, mint az ellenfelünk. Az eredmény ellenére nehéz meccs volt, mert mind Petkovic, mind Rybarikova nagyon jó játékosok és végig magas fokon, nagy intenzitással kellett játszani. Egy pillanatra sem engedhettünk ki, különben az megbosszulta volna magát. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült életem egyik nagy álmát elérni és GS döntőbe kerültem! Kiki és én is reméljük, hogy itt még nincs vége. Mi tovább álmodunk, köszönöm a drukkolást!!! Holnap döntő” – nyilatkozta Timi.

 

Timi és francia társa már eddig is remek eredményeket ért el, többek között a tavalyi wimbledoni bajnok duót is legyőzte. Az elődöntőbeli ellenfél játszmát sem veszített az eddigi fordulókban, de ez szerencsére alaposan megváltozott!!!

 

Timi első magyar játékosként lépett pályára női párosban az elődöntőben és remek játékkal fokozta a sikert! Nagyszerűen adogatott és fogadott, a hálónál is bravúros pontokat szerzett. Szerencsére Kiki Mladenovic teljesítménye is nagyszerű volt, így az ellenfélnek szinte esélye sem volt.

 

A 21 perces első szettben Timi és francia társa azonnal brékelte 15-re Petkovicot, majd 2:0 után már 40-0-ra vezetett fogadóként. Rybarikova azonban nagy nehezen hozta ezt a gémet, többre viszont már nem futotta.

 

Timi és Kiki Mladenovic ugyanis 3:1 után újra elnyerte Petkovicot szerváját, majd 5:1-nél a szlovák játékost is brékelte 30-ra!

 

A második szett elején Petkovic és Rybarikova picit jobban játszott, így 1:1-nél elnyerte a 21 éves magyar játékos szerváját. De ezután Timi és partnere azonnal egyenlített, majd 4:3-nál jött a mindent eldöntő brék!

 

A magyar-francia kettős újra Petkovic adogatását nyerte el 30-ra, így jöhetett Mladenovic! A szintén 21 éves francia játékos ugyan az elején bizonytalankodott, de 0-30-ról is hozta adogatását, így befejeződött az emlékezetes elődöntő.

 

Timi a juniorok között öt alkalommal játszott párosban döntőt Grand Slam-versenyen. A 2009-es Roland Garroson (társ: Heather Watson) és a 2010-es Australian Openen (társ: Gabriela Dabrowski) még vereséget szenvedett, de a 2010-es Roland Garroson, Wimbledonban és a US Openen már veretlen maradt. Utóbbi három versenyen Sloane Stephens volt a társa.

 

A magyar-francia kettős ellenfele az idei wimbledoni fináléban a 2. helyen kiemelt Sara Errani-Roberta Vinci kettős lesz. Az olasz duó a legjobb négy között 6:3, 6:2-re nyert az Andrea Hlavackova-Cseng Csie (cseh, kínai) duó ellen.

 

Jelenleg az olasz kettős a 3. helyen áll a világranglistán, vezeti az idei pontversenyt. Errani és Vinci idén megnyerte az Australian Opent, valamint a stuttgarti és a madridi tornát, Sydneyben, Rómában és a Roland Garroson finalista volt, míg Párizsban és Dohában a legjobb négybe jutott.

 

Timi már nem először találkozik majd az Errani-Vinci duóval.

 

A 2012-es francia nyílt teniszbajnokságon Hszie Szu-vej oldalán búcsúzott az itáliai párossal szemben a második fordulóban (6:4, 6:2). Tavaly Miamiban a luxemburgi Mandy Minella volt a magyar játékos társa, amikor a második fordulóban 5:7, 6:4, 10-4-re nyert az olasz kettős. Az idei sydneyi döntőben aztán Timi és a cseh Lucie Safarova 7:5, 3:6, 10-7-re diadalmaskodott. A párizsi elődöntőben Timi és Mladenovic mérkőzés nélkül jutott tovább az elődöntőből Errani és Vinci ellen. A Roland Garroson az olasz kettős 6:1, 6:3-mal búcsúztatta a magyar játékost és Varvara Lepchenkót. Nemrég pedig az eastbourne-i negyeddöntőben az Errani-Vinci duó 6:2, 6:4-re nyert Timi és Hszie Szu-vej ellen.

 

Wimbledon_32  Wimbledon_33