Wimbledon 2014: Timi és Kiki 14. kiemelt lesz

Wimbledon 2014: Timi és Kiki 14. kiemelt lesz

2014-06-18 – Szerdán nyilvánosságra hozták a kiemeléseket a június 23-án kezdődő wimbledoni Grand Slam-versenyre: Timi és Kristina Mladenovic a 14. helyre került női párosban.

A torna 1. helyen kiemelt duójának tajvani tagja, Hszie Szu-vej ezen a héten Eastbourne-ben a magyar játékossal szerepel. Kedden Timi és társa 6:1, 6:2-re nyert Alicja Rosolska és Silvia Soler-Espinosa ellen, így már negyeddöntős.

 

A 21 éves magyar játékos eddigi legjobb Grand Slam-eredményét női párosban idén érte el, az Australian Openen a harmadik fordulóba jutott a horvát Petra Marticcsal. Nemrég a Roland Garroson Timi és az amerikai Eric Butorac elődöntős volt vegyespárosban.

 

Timi a wimbledoni füves pályás Grand Slam-versenyen egyesben, női párosban és Butorac oldalán vegyespárosban is indul.

 

Kristina Mladenovic vegyespárosban már két Grand Slam-versenyt nyert: tavaly Wimbledonban és idén az Australian Openen is a kanadai Daniel Nestor volt a társa. Női párosban tavaly a legjobb nyolcig jutott a Roland Garroson, ez eddigi legjobb eredménye ebben a műfajban. Wimbledonban kétszer (2012, 2013) került a második körbe.

 

Timi és Mladenovic februárban döntős volt a párizsi Premier-versenyen, míg a múlt héten Birminghamben nagy csatában szenvedett vereséget a későbbi döntős Ashleigh Barty-Casey Dellacqua kettőstől.