Wimbledon 2014: szenzációs diadal női párosban!!!

Wimbledon 2014: szenzációs diadal női párosban!!!

2015-07-02 – Timi és Kristina Mladenovic hatalmas csatában, három szettben diadalmaskodott a címvédő, világelső és friss Roland Garros-győztes Hszie Szu-vej és Peng Su-aj ellen.

A mérkőzés 2 óra 4 percig tartott. Vegyes párosban nem sikerült az újabb bravúr: Timi és Eric Butorac 1 óra 37 perces mérkőzésen vereséget szenvedett a 15. helyen kiemelt Samantha Stosur-Nenad Zimonjics kettőstől.

 

THE CHAMPIONSHIPS (WIMBLEDON, GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), NŐI PÁROS, 3. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 14.)-Hszie Szu-vej, Peng Su-aj (tajvani, kínai, 1.) 4:6, 7:6 (7-5), 6:2

 

THE CHAMPIONSHIPS (WIMBLEDON, GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), VEGYES PÁROS, 3. FORDULÓ
Samantha Stosur, Nenad Zimonjics (ausztrál, szerb, 15.)-Babos Tímea, Eric Butorac (magyar, amerikai) 2:6, 6:2, 8:6

 

„Gyönyörű nap volt ez így is!!! Nagyon jól játszottam mindkét meccsen. Alig várom, hogy életem első Grand Slam-negyeddöntőjét játszhassam női párosban” – nyilatkozta Timi a vegyespáros-mérkőzés után.

 

Timi és Kristina Mladenovic néhány héttel a wimbledoni Grand Slam-verseny előtt döntötte el, hogy ezentúl állandó párost alkot. A magyar és a francia játékos Birminghamben még balszerencsés vereséget szenvedett az első fordulóban, ezúttal viszont már a legfontosabb pontot is megnyerte!!!

 

Pedig az ellenfél a világ jelenlegi legjobb párosa volt: Hszie és Peng rendkívül rutinos és összeszokott duót alkot. A tajvani és a kínai klasszis tavaly Wimbledonban és az év végi világbajnokságon, idén pedig a Roland Garroson is bajnok lett. De Angliában már nem sikerülhet a címvédés!!!

 

Timi és Mladenovic a 31 perces első játszmában 1:1 után brékelt, majd 3:1-re is vezetett. Az ázsiai kettős azonban a folytatásban kétszer is elnyerte a magyar játékos adogatását, így szettelőnybe került.

 

A folytatás azonban már a magyar-francia páros remek játékáról marad emlékezetes. Timi és társa 1:1 után újra elnyerte ellenfele adogatását, az előny 5:4-ig meg is maradt. Sajnos ekkor Mladenovic két szettlabdáról elveszítette szerváját, így néhány perccel később jöhetett a rövidítés.

 

A tie-breakben aztán a 14. helyen kiemelt magyar-francia duó már 5-2-re is vezetett. Hszie és Peng még feljött 5-4-re, majd 6-4-nél újabb játszmalabdát hárított fogadóként. De a következő labdamenetben Timi fogadása után rontott az ellenfél, következhetett a mindent eldöntő felvonás.

 

A döntő szett elején a 21 éves magyar játékos 15-40-ről hozta adogatását, majd Timi és Mladenovic 0-ra brékelt. Sőt, a következő gém is a 14. kiemelt sikerét hozta (3:0). A címvédő ezután tudott szépíteni, majd a magyar játékos újabb bréklabdát hárított, majd hozta adogatását!!!

 

Az utolsó játékban Hszie és Peng még hárított adogatóként egy meccslabdát, de többre nem futotta. A következő fogadóesélynél ugyanis Mladenovic parádésan röptézett, ezzel lezárult a mérkőzés.

 

Timi női párosban először jutott negyeddöntőbe Grand Slam-versenyen!!! Pályafutása során harmadik alkalommal volt olyan duó tagja, amely legyőzte az aktuális, világelső párost. Két évvel ezelőtt Birminghamben Timi és Hszie a döntőben Liezel Hubert és Lisa Raymondot múlta felül, az idei sydneyi fináléban pedig a magyar klasszis és Lucie Safarova nyert Sara Errani és Roberta Vinci ellen. Sőt, idén tavasszal Timi és Hao Csing-csang a kuala lumpuri tornán elbúcsúztatta az akkor már világelső Hsziét, de a tajvani klasszis társa akkor Jarmila Gajdosova volt, nem Peng Su-aj.

 

Timi és Kristina Mladenovic ellenfele a negyeddöntőben a 11. helyen kiemelt Alla Kudrjavceva-Anastasia Rodionova kettős lesz. Az orosz-ausztrál duó szerdán 7:5, 6:4-re nyert a 7. kiemelt Raquel Kops-Jones – Abigail Spears (amerikai) páros ellen.

 

A 26 éves Kudrjavceva 21. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 19. (2014.04.28.) volt. Pályafutása során 7 WTA-versenyt nyert ebben a műfajban, idén kétszer ünnepelhetett: Brisbane-ben és Dubajban, mindkét alkalommal Rodionova volt a társa.

 

A 32 éves ausztrál játékos 21. helyen áll párosban a rangsorban, karrierje legjobbjaként 19. (2012.04.09.) volt. Pályafutása során 8 WTA-versenyt nyert ebben a műfajban.

 

A női páros nyolcaddöntője után nem sokat pihenhetett és készülhetett Timi, alig több egy órával később már vegyespárosban lépett pályára Eric Butorac oldalán. A háló túloldalán két korábbi párosvilágelső, a többszörös Grand Slam-győztes Stosur és Zimonjics állt.

 

A magyar-amerikai páros remekelt a 24 perces első szettben! Timi és társa 1:1 után brékelt, majd 4:2 után újra elnyerte ellenfele adogatását. A nyolcadik gémet pedig 0-ra nyerte adogatóként a Roland Garroson elődöntős duó.

 

A 25 perces második szettben már Stosur és Zimonjics irányított. A két, rendkívül tapasztalt klasszis kétszer nyerte el a 21 éves magyar játékos szerváját, így jöhetett a döntő felvonás.

 

A harmadik játszmában először Timi és Eric Butorac hárított bréklabdát (az ellenfél vezetett ekkor 3:2-re), majd Stosur és Zimonjics tett így (5:5-nél). A végén sajnos az ausztrál-szerb páros gémlabdát hárítva brékelt 7:6-nál, így befejeződött a mérkőzés.

 

Wimbledon_19