Wimbledon 2014: pazar győzelmek párosban!!!

Wimbledon 2014: pazar győzelmek párosban!!!

2014-06-30 – Timi és Kristina Mladenovic mindössze négy játékot veszített Belinda Bencic és Cvetana Pironkova ellen.

A mérkőzés 61 percig tartott. A 21 éves magyar játékos hétfőn még vegyes párosban is pályára lépett Eric Butorac oldalán, és jött a szenzáció: Timi és társa 1 óra 26 perc alatt győzött Cara Black és Leander Paes ellen.

 

THE CHAMPIONSHIPS (WIMBLEDON, GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), NŐI PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 14.)-Belinda Bencic, Cvetana Pironkova (svájci, bolgár) 6:1, 6:3

 

THE CHAMPIONSHIPS (WIMBLEDON, GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), VEGYES PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Eric Butorac (magyar, amerikai)-Cara Black, Leander Paes (zimbabwei, indiai, 4.) 1:6, 6:2, 6:3

 

„Jó kis napot zártam ma Wimbledonban! Bejutottam párosban és vegyespárosban is a legjobb 16 közé. Ráadásul vegyesben egy 24-szeres Grand Slam-győztes pár állt velünk szemben. Boldog vagyok, jól ment a játék” – nyilatkozta Timi a második mérkőzés után.

 

Timi és francia társa az első fordulóban drámai csatában nyert a Pliskova-ikrek ellen, ezúttal pedig már nagyon magabiztos győzelmet aratott!

 

A svájci-bolgár kettős a 24 perces első szett elején még tartotta a lépést, de 2:1 után esélye sem volt. Timi és Kristina Mladenovic jól adogatott és fogadott, ennek meg is lett a szép eredménye. A 14. helyen kiemelt duó a negyedik játékban 30-ra nyerte el Bencic adogatását, ehhez 30-30 után Timi egy Pazar röptével, majd egy remek elütéssel járult hozzá.

 

A következő gémben a 21 éves magyar játékos bréklabdát hárított, majd 4:1 után Pironkova 40-re veszítette el adogatását. Timi és Mladenovic a negyedik esélyt használta ki. Ezután pedig a szintén 21 éves francia játékos 15-re hozta a szerváját, így a szettet is.

 

A második játszma elején a svájci-bolgár kettős remekül adogatott és fogadott, 2:1-nél kihasználta harmadik esélyét, brékelte Timit. Ezután viszont a magyar-francia duó rákapcsolt, 0-ra nyerte el Bencic adogatását, majd 4:3 után Pironkovát brékelte 15-re.

 

Timi és Mladenovic 4:3-nál sem engedett ki, a magyar játékos 15-re nyerte szerváját, majd újra jött a svájci tinédzser. Bencic ezúttal sem remekelt adogatóként, így a 14. helyen kiemelt ellenfél 40-re brékelt, lezárta a mérkőzést.

 

A magyar-francia kettős ellenfele a legjobb 16 között a címvédő, világelső Hszie Szu-vej – Peng Su-aj duó lesz. A tajvani-kínai kettős szerdán 6:3, 6:3-ra nyert a Julija Bejgelzimer-Klaudia Jans-Ignacik (ukrán, lengyel) páros ellen. Hszie és Peng nemrég nyert a Roland Garroson, a tavalyi szezon végén pedig világbajnok volt. Timi és Hszie két évvel ezelőtt Birminghamben közösen lett tornagyőztes, az idei wimbledoni Grand Slam-verseny előtt pedig negyeddöntőbe jutott Eastbourne-ben.

 

Némi pihenő és felkészülés után jöhetett a folytatás vegyes párosban. Timi és Eric Butorac a Roland Garroson elődöntős volt, ezúttal játszotta hatodik közös mérkőzését. A háló túloldalán a sportág legendái voltak, hiszen Cara Black öt, míg Leander Paes hat Grand Slam-versenyt nyert már ebben a műfajban, háromszor közösen is ünnepelhettek.

 

A 25 perces első játszmában még a jóval rutinosabb és összeszokottabb zimbabwei-indiai duó volt a jobb, az eredmény azonban lehetett volna sokkal szorosabb is. Timi és Eric Butorac ugyanis ekkor még csak bréklabdákig jutott, azokat nem tudta kihasználni.

 

A második és a harmadik szett azonban már a magyar-amerikai duó diadalmenetét hozta! Timi és társa elképesztően jól adogatott és a fogadások is rengeteg pontot hoztak.

 

A magyar-amerikai kettős a 25 perces második szettben 2:1-nél nyerte el először az ellenfél adogatását, ez pedig döntő változást hozott. Timi és Butorac ugyanis ezután már esélyt sem adott legendás ellenfelének. A nyolcadik gémben 0-ra nyerte el a duó a rivális adogatását, így jöhetett a döntő felvonás!

 

A harmadik szettben Timi és Butorac a hatodik gémben 30-ra nyerte el Paes szerváját, innen pedig már nem is engedte ki a nagy esélyt. A következő szervajátékot 15-re nyerte a magyar-amerikai páros, majd az utolsó gémet 30-ra. A befejező ütés egy védhetetlen adogatás volt!!!

 

Timi és Eric Butorac ellenfele a legjobb 16 között a Samantha Stosur-Nenad Zimonjics duó lesz. A magyar-amerikai kettős a Roland Garros elődöntőjében 6:2, 6:2-es vereséget szenvedett a német Julia Görges és Zimonjics párosától.

 

A 30 éves Stosur jelenleg 46. helyen párosban a világranglistán, de volt 1. (2006.02.06.) is. Karrierje során 24 WTA-versenyen diadalmaskodott ebben a műfajban. Női párosban hét alkalommal volt döntős Grand Slam-versenyen, kétszer nyert: 2005-ben a US Openen, 2006-ban pedig a Roland Garroson. Vegyes párosban szintén kétszer maradt veretlen: 2005-ben az Australian Openen, 2008-ban pedig Wimbledonban.

 

A 37 éves Nenad Zimonjics a 8. helyen áll párosban a világranglistán. Pályafutása legjobbjaként 1. (2008. november 17.) volt. Karrierje során 52 ATP-versenyt nyert ebben a műfajban!!! Férfi párosban 3 (Roland Garros: 2010, Wimbledon: 2008, 2009), míg vegyes párosban 4 (Australian Open: 2004, 2008, Roland Garros: 2006, 2010) Grand Slam-tornán diadalmaskodott. Kétszer (2008, 2010) az év végi világbajnokságon is győzött!

 

Az idei szezonban Zimonjics Sydneyben, Madridban és Rómában tornagyőztes, míg Dubajban és Barcelonában döntős volt férfi párosban a kanadai Daniel Nestorral.