Wimbledon 2014: parádés győzelem a nyolc között

Wimbledon 2014: parádés győzelem a nyolc között

2014-07-03 – Timi és Kristina Mladenovic három játszmás mérkőzésen diadalmaskodott a wimbledoni negyeddöntőben az Alla Kudrjavceva-Anastasia Rodionova kettős ellen!

A mérkőzés 1 óra 34 percig tartott. A magyar-francia duó ellenfele a legjobb négy között az Andrea Petkovic-Magdalena Rybarikova (német, szlovák) kettős lesz.

 

THE CHAMPIONSHIPS (WIMBLEDON, GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), NŐI PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 14.)-Alla Kudrjavceva, Anastasia Rodionova (orosz, ausztrál, 11.) 6:3, 3:6, 6:4

 

„Fúúú, nehéz meccs volt nagyon! A partnerem sajnos ma nem játszott olyan jól, lehet, hogy elfáradt a tegnapi meccsektől. De ez most kit érdekel, Grand Slam elődöntőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőő” – nyilatkozta Timi az izgalmas és fordulatos mérkőzés után.

 

A magyar-francia duó a legjobb 16 között a Wimbledonban tavaly győztes, világelső és friss Roland Garros-bajnok Hszie Szu-vej – Peng Su-aj kettőst búcsúztatták három szettben, míg a csütörtöki ellenfél két játszmában jutott a legjobb nyolc közé.

 

A 28 perces első szettet a rutinosabb Kudrjavceva-Rodionova duó kezdte jobban, már az első gémben bréklabdához jutott, majd 1:1 után 30-ra el is nyerte Mladenovic adogatását.

 

Szerencsére Timi és társa azonnal egyenlített, 15-re vette el Kudrjavceva szerváját. A magyar-francia páros ezután sem vett vissza, 3:2 után 40-re nyerte el Rodionova adogatását. Az orosz-ausztrál páros még szépített, de ezután Timi 30-ra hozta a szerváját, így a szettet is!!!

 

A második játszmában Kudrjavceva és Rodionova volt a pontosabb. Ugyan Timi és Kiki Mladenovic 2:0 után még visszajött brékhátrányból, de ezután újra elveszítette szerváját. Az ellenfél pedig 4:1 után már megőrizte brékelőnyét, 33 perc alatt harcolta ki a döntő szettet.

 

A harmadik játszmában 2:2 után Timi 30-ra veszítette el adogatását, de szerencsére gyorsan jött az egyenlítés. Sőt! A magyar-francia duó újra elnyerte riválisa szerváját, már 5:3-ra is vezetett.

 

Sajnos a kilencedik gémben Timi csak egy labdamenetet nyert adogatóként, így jöhetett Rodionova az egyenlítésért. Az orosz-ausztrál kettős 40-30-ra is vezetett, de a magyar és a francia játékos ekkor sem adta fel. Gyorsan jött is a meccslabda, amelyet Timi pazar ütései zártak le!!!

 

Magyar hölgy még sohasem játszott elődöntőt női párosban Wimbledonban, vagyis Timi sportág történelmi sikernek örülhet!

 

A 14. helyen kiemelt magya-francia kettős következő ellenfele az Andrea Petkovic-Magdalena Rybarikova duó lesz.

 

A 26 éves német játékos 84. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 68. (2009.09.28.) volt. Pályafutása során 3 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban. Idén negyeddöntős volt Charlestonban (társ: Jelena Jankovics), mostani partnerével pedig két mérkőzést nyert a Roland Garroson.

 

A szintén 26 éves Rybarikova 109. párosban a világranglistán, pályafutása legjobbjaként 50. (2011.06.06.) volt. Karrierje során 1 WTA- (2012: Budapest, társ – Janette Husarova) és 1 ITF-tornát nyert ebben a műfajban.