Wimbledon 2013: búcsú egyesben

2013-06-25 – Timi egyesben idén nem ismétli meg tavalyi eredményét Wimbledonban, három játszmás mérkőzésen vereséget szenvedett a francia Mathilde Johanssontól a legjobb 128 között.

A mérkőzés 1 óra 52 percig tartott.

 

THE CHAMPIONSHIPS (WIMBLEDON, GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Mathilde Johansson (francia)-Babos Tímea 4:6, 6:1, 6:3

 

„Az elején jól kezdtem a meccset. Agresszívan játszottam, amikor kellett jött a jó szerva.. Utána sem volt igazából nagy változás, egyszer lebrékelt, de azért egy jó szervagémmel lezártam a szettet.. Aztán a második szett elejét elszúrtam, jött egy jó szervagém tőle, majd egy nagyon buta tőlem…Visszaküzdöttem magam, 1:2, majd 30-0 is volt, de elveszítettem azt a gémet. Ez egy kulcspillanat volt, szerintem. Utána ő egyre jobb lett, én meg egyre deffenzívebb. A döntő szett elején volt 1-2 jó pontom, de már ő irányított. Visszajöhettem volna a meccsbe, de elvesztettem a egy szervagémet 40-15-ről. Pedig utána elvettem az ő szerváját…Összességében nagyon csalódott vagyok, mert nem játszottam jól. Biztosan kell egy kis idő, hogy elfelejtsem. Persze, ott a páros, ott szeretnék jól játszani. Meglátjuk…” – mondta Timi a mérkőzés után.

 

A világranglista 99. helyén álló magyar játékos a két előversenyen szettet sem nyert, Birminghamben (235 000 dollár) a főtábla, míg Eastbourne-ben (690 000 dollár) a selejtező első fordulójában búcsúzott. Utóbbi tornán párosban is vereséget szenvedett a főtábla első fordulójában.

 

A kedvezőtlen előjelek ellenére remekül kezdett Timi a füves pályás Grand Slam-versenyen! A 41 perces első szettben 4:0-ra elhúzott, majd 5:1-re is vezetett. A sokkal rutinosabb francia ekkor kezdett el visszakapaszkodni, 5:2-nél brékelte ellenfelét, de egyenlíteni nem tudott.

 

A folytatásban aztán már Johansson sokkal jobb volt. A 35 perces második szett elején 2:0-nál ugyan elveszítette brékelőnyét, de ez nem zavarta meg. Timi ekkor sokat hibázott, ebben a játszmában egyszer sem tudta hozta adogatását. A végén ugyan szettlabdákat hárított, de végül Johansson egyenlített.

 

A harmadik szett elején a francia ismét brékelt, 3:1-re elhúzott. Johansson ezután ismét elvette Timi adogatását, 5:2 után viszont elbukta a szerváját. Timi azonban ekkor újra elveszítette adogatását, ezzel pedig a mérkőzést is.

 

A magyar játékos 7 ász mellett 8 kettőshibát ütött, az ellenfél statisztikája 1/7 volt. Timi 19 nyerő mellett 47 önhibát vétett, míg Johansson statisztikája 19/38.