Wimbledon 2012: Oudin lesz Timi ellenfele

Wimbledon 2012: Oudin lesz Timi ellenfele

2012-06-22 – Pénteken délben elkészítették a 128-as főtábla sorsolását a füves pályás Grand Slam-versenyen: a világranglista 69. helyén álló Babos Tímea ellenfele Melanie Oudin (122.) lesz.

Az amerikai teniszező a múlt héten a selejtezőből indulva diadalmaskodott azon a birminghami tornán, amelyet párosban a magyar tini és Hszie Szu-vej nyert meg.

 

A 20 éves Oudin francia rokoni szálakkal is rendelkezik, egykoron a 2. helyen állt a juniorok világranglistáján.  Közel négy és fél évvel ezelőtt, 2008 elején kezdte profi pályafutását. Korán jöttek a sikerek, 2009-ben a 4. fordulóig jutott Wimbledonban, majd a US Openen szabadkártyásként a második fordulóban Jelena Gyementyjevát, majd a következő körben Marija Sarapovát (!) is elbúcsúztatta. Ezt követően Nagyja Petrova sem tudta megállítani, végül a negyeddöntőben Caroline Wozniacki búcsúztatta.

 

Oudin a 2010-es szezon elején először lett elődöntős WTA-versenyen, Párizsban többek között Szávay Ágnest is felülmúlta.  Pályafutása eddigi legjobb eredményeként 2010. április 19-én a 31. volt a világranglistán. Utána visszaesett a tengerentúli teniszező teljesítménye, de tavaly ismét remek sikert aratott. Jack Sock oldalán ugyanis megnyerte vegyespárosban a US Opent!

 

Idén pocsékul kezdett Oudin, első öt versenyén az első fordulóban esett ki. Áprilisban két találkozót nyert Charlestonban, majd néhány héttel később tornagyőztes lett Charlottesville-ben, az 50 000 dolláros ITF-viadal döntőjében honfitársát, Irina Falconit múlta felül. A Roland Garroson simán nyert Johanna Larsson ellen, majd a legjobb 64 között esélye sem volt a későbbi döntős Sara Erranival szemben.

 

A múlt héten Melanie Oudin fantasztikus diadalt aratott a 220 000 dolláros birminghami AEGON Classicon. A selejtezőben két győzelmet aratott, majd a főtáblán sorrendben Sorana Cirsteát (3:6, 6:3, 6:2), Michelle Larcher De Britót (6:3, 6:4), Jelena Vesznyinát (6:0, 6:2), Irina Falconit (6:4, 5:7, 7:5), Jekatyerina Makarovát (6:4, 3:6, 6:2), végül ezen a héten hétfőn a döntőben a korábbi világelső Jelena Jankovicsot (6:4, 6:2) múlta felül. Ezzel Oudin a világranglistán a 208. helyről a 122-re lépett előre.

 

Nem kaptam könnyű ellenfelet, hiszen Oudin éppen most nyert versenyt Birminghamben. Nem lesz könnyű mérkőzés, de már többször láttuk őt játszani. Nyilván kitalálunk valamit a mérkőzésre, még alaposabban ki is elemezzük a játékát. Az elmúlt napokban nagyon sokat javultam annak köszönhetően, hogy végre jó pályákon tudtam készülni. Sokat edzettünk jó füvön, azért sajnálom, hogy nem tudtam több meccset játszani Eastbourne-ben. Nagyon szeretem Wimbledont, az egyik kedvenc versenyem. Biztos, hogy idén is nagyon sok néző előtt, jó hangulatban játszhatunk majd. Pénteken délután és szombaton is gyakorolunk majd Wimbledonban, vasárnap pedig valami mozgás azért lesz, noha arra a napra már kisebb pihenőt terveztünk” – nyilatkozta Babos Tímea.

 

A magyar játékos vasárnap Hszie Szu-vej oldalán megnyerte a párostornát Birminghamben, majd Eastbourne-ben utóbbi sérülése miatt elmaradt a közös fellépés. A 637 000 dolláros viadalon indult volna utoljára – egy ideig biztosan – közösen a sikerkettős, mert a tajvani teniszező menedzsmentje nemrég a váltás mellett döntött. Így Wimbledonban Babos Tímea társa Alberta Brianti lesz, aki a 75. helyen áll a műfaj világranglistáján.

 

Még sohasem játszottunk együtt, sőt talán még nem is beszéltünk egymással. Eddig elkerültük egymást, de nem azért, mert nem lenne szimpatikus az olasz játékos. Majd meglátjuk, hogy fog működni a párosunk. Megállapodásunk csak Wimbledonra szól, szinte biztos, hogy az amerikai túrámra már új, állandó párt keresünk” – jegyezte meg Babos Tímea.

 

A magyar és az olasz teniszező első ellenfele a 4. helyen kiemelt, idén a Roland Garroson döntős orosz Marija Kirilenko és Nagyja Petrova lesz.