Wimbledon 2012: búcsúzott a Babos-Brianti kettős

Wimbledon 2012: búcsúzott a Babos-Brianti kettős

2012-06-26 – Nem született meglepetés Wimbledonban: a 4. helyen kiemelt Marija Kirilenko, Nagyja Petrova kettős simán legyőzte a Babos Tímea-Alberta Brianti duót a párosverseny első fordulójában.

A Roland Garroson döntős oroszok az első szett közepén törték meg ellenfelüket, utána magabiztosan harcolták ki a továbbjutást.

 

THE CHAMPIONSHIPS (WIMBLEDON, GRAND SLAM-VERSENY, FŰ), NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ
Marija Kirilenko, Nagyja Petrova (orosz, 4.)-Babos Tímea, Alberta Brianti (magyar, olasz) 6:3, 6:0

 

A papírforma egyértelműen Kirilenko és Petrova sikerét ígérte, meglepetés pedig nem is született. Timi az utolsó pillanatban “került össze” Briantival, miután addigi társa, Hszie Szu-vej nem sokkal a wimbledoni nevezés előtt lemondta a közös szereplést. Bő egy héttel ezelőtt a magyar-tajvani kettős megnyerte a birminghami versenyt, de akkor már nem volt mit tenni a folytatást illetően.

 

A Babos-Brianti duó kedden jól kezdett Wimbledonban, 1:1-nél bréklabdája volt, de nem tudott élni a lehetőséggel. Ezután Kirilenkóék előtt adódott hasonló lehetőség, ezt pedig kihasználták. 4:2 után már nem alakult igazán szorosan a mérkőzés, sőt a második játszma már semmilyen izgalmat nem tartogatott.

 

De nincs gond, Timinek igazán a szerdai egyéni mérkőzés lehet a fontos. Ellenfele Petrova lesz egyesben a második fordulóban.