Watson lesz az ellenfél Pattayán

Watson lesz az ellenfél Pattayán

2013-01-27 – Vasárnap elkészítették a főtábla sorsolását a 235 000 dollár összdíjazású PTT Pattaya Openen: a világranglista 73. helyén álló Babos Tímea ellenfele a 8. helyen kiemelt Heather Watson.

Párosban Eleni Daniilidu lesz Timi társa: a magyar-görög duó hétfőn a Tatjana Malek-Chanelle Scheepers kettőssel játszik helyi idő szerint 21 órától (magyar idő: 15 ó).

 

A két játékos nagyon jól ismeri egymást, juniorként kiváló párost alkotott: Timi és Watson a 2009-es Roland Garroson döntős volt a juniorok között. Afináléban a román Elena Bogdan és a thaiföldi Noppawan Lertcheewakarn nyert 6:3, 3:6, 10-8-ra.

 

Watson az idei Australian Open előtt 50. volt egyesben a világranglistán, hétfőtől viszont már 40. lesz. Az 1992. május 20-án született brit teniszező ugyanis Melbourne-ben legyőzte Alexandra Cadantut (2:6, 6:3, 6:2) és Kszenija Pervakot (4:6, 7:6, 6:2), bejutott a 3. fordulóba. Ott viszont már megállította Agnieszka Radwanska (6:3, 6:1).

 

Watson tavaly októberben veretlen maradt Oszakában, ez volt élete első tornagyőzelme WTA-versenyen. A brit teniszközvélemény 1988 óta várt arra, hogy ismét brit női játékost ünnepelhessen egyéni trófeával.

 

Kedd délelőtt érkeztünk Pattayára. Én már többször voltam itt még Zsuzsival junior versenyeken, de Bangkokban mindkét lányommal több alkalommal is jártam. Így az időjárási viszonyok nem ismeretlenek számunkra. Meleg van ebben az időszakban ( 30-35 fok ) és nagyon magas a páratartalom. A hotel nem új de sok kellemes dolgot tartogat. Egyrészt saját tengerpartja van, másrészt több, egészen pontosan 5 különböző uszodája. A teniszpályák ahol a versenyt rendezik, a szálló parkjában találhatók. Négy pálya van, de sajnos a minőségük hagynak kívánnivalót maguk után. Bar újra festették, de a borítás a nagy melegben sok helyen felpúposodik és a 3 és 4-es pálya teljesen más sebességű, mint az első kettő. A hotel parkja csodaszép. Jó ebben az időszakban virágzó fákat, növényeket látni. Mára minden elkészült a versenyre és a kvali reggel el is kezdődött. Holnap már főtábla” – írta Timi édesapja Thaiföldről.

 

Babos Csaba hozzátette: az érkezés után azonnal a hosszú utazásokat követő aerob edzést végeztek a konditeremben.

 

Délután 2 óra tenisz Malekkel, aki ugyanazzal a géppel érkezett, mint mi. Egy óra játék után már nemcsak zoknit, cipőt is kellett cserélni. A nagy meleg es magas páratartalom miatt hihetetlenül izzadtunk. Még mi edzők is, pedig mi alig mozogtunk. Timi élvezi az efféle körülményeket. Szeret megizzadni az edzéseken, na itt ebben nem volt hiány. A következő napokban is tartottuk az otthoni edzésütemet. 2×2 óra tenisz és két kondi naponta. Timi sok játékossal edzett: Lisicki, Pucskova, Beck, Date, Morita voltak a partnerek, néhányan több alkalommal is. A beütések után, ami 40 perc körül volt mindig, pontjáték következett. Különböző partnerek ellen különböző taktikai elemeket gyakorolt Timi. Edzések végén a levezetés is nagyon élvezetes és megérdemelt volt. Fel óra úszás a medencében és rövid napozás többnyire csak a napernyők árnyékában. Hétvégére már csökkentettük a terhelést. Szombaton 2×1 óra tenisz és egy kondi, ma csak délelőtti edzés volt. Egy óra kondi után egy óra tenisz. Mozgalmas és élvezetes edzéshéten vagyunk túl. Sokkal jobban megy az edzés ilyen környezetben mint az otthoni télben. Minden megvan egy helyen, amire csak szükségünk van. Konditerem, teniszpálya, uszoda jó, partnerek, napfény jó és viszonylag olcsó ételek. A melbourne-i zsongás után jó érzés kicsit nyugalmasabb, jobban tervezhető időbeosztás szerint dolgozni. Nagyon sűrű Timi versenyterve. Jövő hétfőn érkezünk este, de már másnap reggel a Fed Kupára, Izraelbe utazik Timi. Ott szerdán már játék. Aztán haza 2 napra és következik egy újabb 7 hetes túra 5 versennyel. Bogota, Florianopolis, Indian Wells, Miami, Monterrey. Az elmúlt évben ebben az időszakban játszott a legjobban és legeredményesebben Timi. A felkészüléssel ezúttal sem volt gond, minden téren megtette a tőle telhető legtöbbet Timi. Ennél többet nem is lehet elvárni egy játékostól. De mások is hasonlóan töltötték az elmúlt heteket, hónapokat és mindenki nyerni akar, ha pályára lep. Csökkentek a különbségek már a Top 15 es a 150. között. Elég csak az AO-ra, Savinyihre gondolni, aki a kvaliból a főtáblán is ment 2 kört, Top 15-os játékost legyőzve. De mások is igazoltak ezt: Date Petrova ellen és még sorolhatnám. Timi edzésmunkája alkalmassá teszi nála magasabban rangsoroltak legyőzésére. Most lelkileg nehéz helyzetben van. Jobb eredményeket várt magától és ez görcsössé tette. És úgy nagyon nehéz nyerni. De egyszer megszakad minden sorozat, a rossz is.