Vuhan: sima győzelem párosban

Vuhan: sima győzelem párosban

2018-09-25 – Timi és Kiki Maldenovic összesen négy játékot veszített a két szettben.

WUHAN OPEN (2 746 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA), PÁROS, 2. FORDULÓ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 1.)-Kaithlyn Christian, Sabrina Santamaria (amerikai) 6:2, 6:2

 

A mérkőzés 52 percig tartott Vuhanban.

 

„Valamivel jobban vagyok, ennek azért örülök. Nyilván a levegő szennyezettsége azért nem tesz igazán jót. De a lényeg: nagyon jól megvagyunk Kikivel, sokat segít így, hogy egyedül vagyok itt Vuhanban. A párosban is sokat tudunk együttműködni, hiszen mindig jól tudtunk kommunikálni. A mai ellenfelünk lehetett volna nehezebb és trükkösebb, de a stílusukkal erre nem volt esélye. Mi jól és okosan játszottunk, ennek is örülök” – nyilatkozta Timi.

 

Három nappal a betegség miatt feladott egyéni mérkőzés után kezdte meg párosban a kínai szereplést Timi és társa, Kristina Mladenovic. A magyar-francia kettős mérkőzésének kezdése sokat csúszott, de végül el tudták kezdeni a találkozót, amely simán alakult.

 

A 23 perces nyitó felvonásban Timi és Kiki Mladenovic 1:0 után 30-ra nyerte el ellenfele adogatását, majd a negyedik gémben újabb két bréklabdája volt. Christian és Santamaria mindkettőt hárította, majd 4:1 után is hozta a szerváját.

 

Az 1. helyen kiemelt kettős végig magabiztosan szervált, így 4:2 után is. Timi és Kristina Mladenovic 0-ra hozta az adogatását, majd a következő gémben sem veszített labdamenetet.

 

A második szett is simán alakult! Timi és társa ugyan 3:1 után elveszítette brékelőnyét, de utána azonnal válaszolt. A magyar-francia páros 30-ra nyerte el amerikai ellenfele szerváját, majd 5:2 után ismét csak két labdamenetet „adott át” fogadóként.

 

Timi és Kiki Mladenovic a negyeddöntőben Aojama Sukóval és Lidzija Marozavával találkozik. Nemrég Cincinnatiben a 2. fordulóban a magyar-francia kettős 7:5, 7:6 (7-2)-ra nyert a japán-fehérorosz páros ellen.

 

Az 1987. december 19.-én született Aojama 35. helyen áll párosban a világranglistán, karrierje legjobbjaként 31. (2013. november 25.) volt. A japán játékos eddig 8 WTA Tour- és 24 ITF-versenyt nyert ebben a műfajban.

 

Az 1992. október 25.-én született Marozava 48. helyen áll párosban a világranglistán, ez karrierje eddigi legjobbja. A fehérorosz játékos eddig 1 WTA Tour- és 19 ITF-tornát nyert ebben a műfajban.