Vinci nyerte a drámai negyeddöntőt

Vinci nyerte a drámai negyeddöntőt

2016-02-12 – A US Openen tavaly egyesben döntős olasz játékos 2 óra 35 perc alatt győzött, az első és a harmadik szettben is brékhátrányból fordított.

ST. PETERSBURG LADIES TROPHY (753 000 DOLLÁR, FEDETT PÁLYA), EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Roberta Vinci (olasz, 2.)-Babos Tímea 7:6 (7-3), 4:6, 7:6 (7-4)

 

„Rettenetesen sajnálom ezt a meccset! Sok lehetőségem volt, főleg az első szettet bánom igazán…Azt hiszem, megijedtem attól, hogy vezettem. Aztán nem úgy szaladt a kéz, ahogyan addig. Ami pozitívum, hogy egy így elveszített szett után is visszajöttem. Sőt, a döntő szettben a meccsért szerváltam. Akkor talán rossz taktikával adogattam” – nyilatkozta Timi.

 

Sajnos a szentpétervári Premier-verseny negyeddöntője után a sokkal rutinosabb, a világranglistán 16. Vinci örülhetett, pedig Timi nagyon közel járt az újabb remek sikerhez.

 

A 63 perces első szett elején a magyar játékos 2, olasz ellenfele pedig 3 bréklabdát hárított. A hatodik gémben aztán Timi 40-re elnyerte ellenfele adogatását, majd 4:2 után újabb bréklabdát hárított.

 

Sajnos 5:2-t követően Vinci feljavult, a kilencedik gémben 30-ra brékelt, majd 5:5-nél újra vezetett 40-15-re fogadóként. Timi azonban megmentette a szerváját, majd hamarosan jöhetett a tie-break.

 

A rövidítésben Vinci 4-3 után két fogadópontot nyert, majd saját adogatásával lezárta a szettet.

 

A második felvonás elején, 1:1 után Timi brékelt 15-re, majd meg is őrizte előnyét. Bátran játszott, jól adogatott, majd 5:4-nél 15-re hozta adogatását. Jöhetett a harmadik játszma!

 

A döntő szettben a magyar játékos azonnal brékelt 30-ra, majd 2:0-nál újabb esélye volt arra, hogy elnyerje ellenfele szerváját. Sajnos Vinci megvédte adogatását, majd 5:4-nél, az utolsó pillanatban 30-ra brékelt…Hamarosan jött az újabb tie-break.

 

A rövidítésben Timi 4-2-re is vezetett, de utána sajnos csak Roberta Vinci nyert labdamenetet. Így hatalmas csata után az olasz játékos jutott a legjobb négy közé.

 

Timi következő versenye Dubaiban lesz: az egyéni selejtezőt ugyan lemondta, de párosban pályára lép a német Julia Görges oldalán.