Villámmeccsek után jutott tovább Timi

Villámmeccsek után jutott tovább Timi

2012-05-22 – A vártnál sokkal gyorsabban befejeződött a világranglista 65. helyén álló Babos Tímea mérkőzése a strasbourgi 220 ezer dollár összdíjazású versenyen.

A 19 éves magyar játékos 3:0-ra vezetett, amikor ellenfelét ápolni kellett, majd a selejtezőből érkezett Anasztaszija Szevasztova feladta a mérkőzést. Párosban is sikerrel kezdett az első számú magyar játékos, miután a tajvani Hszie Su-Vej oldalán mindössze egy gémet veszített.

 

INTERNATIONAUX DE STRASBOURG (220 EZER DOLLÁR, SALAK), EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea-Anasztaszija Szevasztova (lett) 3:0-nál Szevasztova feladta
INTERNATIONAUX DE STRASBOURG (220 EZER DOLLÁR, SALAK), PÁROS, 1. FORDULÓ
Babos Tímea, Hszie Szu-vej (magyar, tajvani, 4.)-Perrin, Samajko (svájci, orosz) 6:1, 6:0

 

A magyar tini remekül kezdte a találkozót, semmire hozta adogatását, majd 15-re brékelte ellenfelét. Babos Tímea ezután hozta saját szerváját, amikor Szevasztova ápolást kért. Hamarosan kiderült, a lett játékos nem tudja folytatni az összecsapást.

 

Ellenfelem a mérkőzés után elmondta, hogy a reggeli beütés során az egyik adogatásnál megrántotta a hátát. Az alapos orvosi vizsgálat után azt javasolták a fiziósok, hogy próbálja meg a mérkőzést. Nagyon jól kezdtem, uraltam a mérkőzést, ellenfelem pedig érezhette, hogy „félemberként” nincs esélye ellenem” – nyilatkozta Babos Tímea.

 

A soproni teniszező a találkozót követően sem pihen, „bringaedzést” tart, majd kora délután rövid edzéssel készül keddi párosmérkőzésére új társával, a tajvani Hszie Szu-vejjel.

 

Nagyon jót tett a játékomnak, hogy az elmúlt napokban új szisztémával készültem. Már vasárnap is jól teniszeztem a német csapatbajnokságban, legyőztem Johanna Larssont (81. a legfrissebb világranglistán). Örülök annak, hogy végre kiderült, melyik az a módszer, amellyel jól tudok átállni a salakos teniszre. Az is kedvez nekem, hogy már itt Strasbourgban is a gyors Garros-labdákkal játszunk” – tette hozzá Babos Tímea.

 

A magyar játékos párosmérkőzésére is kedden került sor.

 

Timi (120. a világranglistán) – és társa, Hszie Su-vej (52.) – párosban sem töltött sokkal több időt a pályán, a svájci Conny Perrin (287.) és az orosz Marina Samajko (242.) nem bizonyult igazán méltó ellenfélnek.

 

Nagyon jól éreztük magunkat a pályán, nagyon jól teniszeztünk. Pedig először játszottunk együtt. Úgy érzem, sikeres párost alkothatunk a folytatásban” – értékelt röviden a magyar teniszező.

 

Babos Tímea aztán megismerhette következő ellenfelét, aki egy régi ismerős lesz az egyes nyolcaddöntőjében. Marija Kirilenko ugyanis bokasérülés miatt a második szett után, 6.3, 5:7-nél feladta az első fordulót. Így a magyar tini riválisa a folytatásban Sloane Stephens lesz. Timi és az amerikai teniszező juniorként 2010-ben a Roland Garroson, Wimbledonban és a US Openen is párosbajnok lett!

 

Stephens jelenleg 79. egyesben a világranglistán.

 

Örülök annak, hogy vele kell játszanom és nem Kirilenkóval. Szerintem Stephens lehet majd feszültebb, neki kell majd jobban izgulnia. Mi vagyunk a legfiatalabbak a top100-ban, úgy érzem, jó esélyem lesz a győzelemre” – tette hozzá Timi.