Vereség nagy csatában a páros negyeddöntőjében

Vereség nagy csatában a páros negyeddöntőjében

2014-02-20 – Két játszmás mérkőzésen győzött a Begu-Irigoyen kettős.

A negyeddöntő 1 óra 29 percig tartott.

 

RIO OPEN (250 000 DOLLÁR, SALAK), PÁROS, NEGYEDDÖNTŐ
Irina-Camelia Begu, Maria Irigoyen (román, argentin)-Babos Tímea, Jarmila Gajdosova (magyar, ausztrál, 3.) 6:4, 7:5

 

A 38 perces első szettet nagyon rosszul kezdte Timi és Gajdosova, a második gémben elveszítette adogatását 15-re. A román-argentin duó elhúzott 3:0-ra, majd a 3. helyen kiemelt páros percei következtek.

 

A magyar-ausztrál duó 3:1-nél 15-re nyerte el ellenfele adogatását, majd egyenlített 3:3-ra. Sajnos ezután Begu és Irigoyen ismét pontosabb volt, egy újabb brék után 5:3-nál a szettért szervált. Timi és Gajdosova azonban 30-ra nyerte a következő játékot fogadóként, majd jöhetett a saját adogatójáték.

 

A 10. gémben Begu és Irigoyen már 40-0-ra vezetett fogadóként, végül a negyedik játszmalabdát használta ki.

 

A második játszma első részében Timi és társa kiválóan adogatott, 2:2-nél brékelt 40-re, majd 4:2-re is vezetett. Sajnos az előny nem tartott sokáig, a román-argentin duó két könnyen nyert gémmel egyenlített, majd 5:4-re vezetett. Timi és Gajdosova ugyan meccslabdát hárítva egyenlített, de utána ismét hátrányba került (5:6).

 

Az utolsó gémben pedig Begu és Irigoyen fogadóként 40-30-ra vezetett, majd Timiék pontja után kihasználta a harmadik meccslabdát.

 

A magyar játékos a jövő héten Florianapolisban lép pályára a 250 000 dolláros kemény pályás WTA-versenyen. Egyesben főtáblás, párosban újra Gajdosova lesz a társa.