Vereség három szettben a nyolcaddöntőben

Vereség három szettben a nyolcaddöntőben

2014-06-12 – A világranglista 108. helyén álló Babos Tímea három szettben vereséget szenvedett Barbora Záhlavová-Strýcovától a 710 000 dolláros Aegon Classic harmadik fordulójában.

A mérkőzés 1 óra 42 percig tartott.

 

AEGON CLASSIC (710 000 DOLLÁR, FŰ), EGYES, 3. FORDULÓ
Barbora Záhlavová-Strýcová (cseh)-Babos Tímea 6:2, 0:6, 6:3

 

„Nehéz meccs volt. Az első szettben nagyon rosszul játszottam taktikailag, amit aztán a második szettől kezdve próbáltam megváltoztatni. És azt gondolom, hogy jól is működött. Aztán a döntő szettben végig nekem voltak sanszaim a brékre, de nem sikerült. Sajnos a szervám kicsit cserben hagyott, így végül ő brékelt le engem. Ami után még jobban kezdett el játszani. Voltak bőven pozitív jelek ezen a meccsen, illetve ezen a héten. Úgyhogy örülhetek az eredménynek. Ez a pár meccs lendületet adhat a következő hetekre füvön” – nyilatkozta Timi.

 

A 27 perces első szettben a sokkal rutinosabb cseh játékos volt a jobb, pontosabban adogatott és fogadott. Záhlavová-Strýcová saját szervagémjeiben mindössze két labdamenetet veszített, viszont kétszer brékelt.

 

A 30 perces második szett hatalmas fordulatot hozott! Timi alaposan feljavult, adogatóként és fogadóként is. A második gémben kihasználta harmadik esélyét, 30-ra nyerte el ellenfele szerváját, majd 2:0-nál bréklabdát hárított. Aztán a negyedik játékban a 21 éves magyar játékos 15-re vette el a cseh ellenfél adogatását, majd 5:0-ra is vezetett.

 

Ekkor Záhlavová-Strýcová kisebb lábsérülés miatt percekig tartó ápolásban részesült. A szünet után Timi 30-ra brékelt, így jöhetett a döntő szett.

 

A harmadik játszmában 2:2-nél a magyar játékos 40-0-ról sem tudta befejezni szervagémjét, ez pedig sokba került. Ellenfele három bréklabdához jutott, sajnos az utolsót ki is használta. Záhlavová-Strýcová ezután 40-re hozta a szerváját, majd 5:3 után 0-ra brékelt. Így a cseh játékos jutott a negyeddöntőbe.